Doktorlarin Yazdiklari Her Ilaç Için Kugu Emojisi Ile Mümessilden Para Istedikleri Iddiasi Ortaligi Karistirdi

Bolu’da 2 devlet hastanesinde görevli ortopedi doktorlarinin ilaç mümessilleri ile ortak çalisarak kazancin yarisini aldiklari iddiasi üzerine 4 doktor hakkinda sorusturma baslatildi. WhatsApp araciligiyla kugu emojisi ile haberlesen doktor ve mümessillerin konusmalari sorusturma dosyasinda yer aldi.

Doktorlarin Yazdiklari Her Ilaç Için Kugu Emojisi Ile Mümessilden Para Istedikleri Iddiasi Ortaligi Karistirdi
Edinilen bilgiye göre, Bolu Izzet Baysal Devlet Hastanesi ile Izzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorlarinin ilaç sirketinin piyasaya sürdügü ilaçlari hastalarin reçetelerine yazdiklari ve her bir ilaç için mümessilden ilaç parasinin yarisini aldiklari iddia edildi.

Her bir kupür için bir kugu emojisi

Doktorlarin hastalarin reçetelerine yazdiklari ilaçlarin kupürlerini toplayarak ilaç mümessiline WhatsApp araciligiyla attiklari, bazi doktorlarin her bir kupür için kugu emojisi gönderdikleri ortaya çikti. Bolu’da ilaç mümessili olarak çalisan T.S., ilaç paralarinin yarisini aldiklari iddiasiyla doktorlar hakkinda 5 Haziran tarihinde Saglik Bakanligi Iletisim Merkezi’ne (SABIM) sikayette bulundu.

4 doktor hakkinda sorusturma

Saglik Bakanligi da T.S’nin sikayetini Il Saglik Müdürlügü’ne sevk etmesinin ardindan Izzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktoru U.G. ile Izzet Baysal Devlet Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorlari H.K., R.Ö. ve M.T. hakkinda sorusturma baslatildi.

“Ben de kupür karsiligi yüzde 50’sini ona veriyordum”

Ilaç mümessili T.S., baslatilan sorusturma kapsaminda Il Saglik Müdürlügü’nde ifade verdi. T.S’nin ifade tutanagina yansiyan iddialarinda, "Hyalüronik Asit ve PRP islemleri sonrasi FTR uzmani ve ortopedi uzmanlariyla bulusarak alinan paranin yüzde 50’sini taraflarina veriyordum. Uzman Doktor U.G. Hyalüronik Asit kupürlerini topluyordu. Benimle bulustugu günlerde kupürleri bana veriyordu. Ben de kupür karsiligi yüzde 50’sini ona veriyordum. U.G. para alma islemine halen devam etmektedir. PRP islemlerinde ise hasta direkt beni ariyordu. Kani hemsire aliyor, bana veriyordu. Ben PRP hazirlamasini tamamlayip hekime bilgi veriyordum. Hekim gelip hastaya PRP islemini uyguluyordu. Hasta islem bittikten sonra hastaneden ayrilmadan önce nakit olarak veya IBAN numarasindan tarafima havale ile para gönderiyordu. Yine paranin yüzde 50’sini hekime elden veriyordum. Yaklasik 2-3 yildir kupür toplamak yerine WhatsApp’tan bana mesaj atiyorlardi. R.Ö. kugu emojisi atiyordu” diye konustu.

T.S. ayrica doktorlarin kendisine verdigi kupürler ile kendisine atilan kugu emojilerinin ekran kayitlarinin yer aldigi 23 sayfalik belgeyi de Il Saglik Müdürlügü’nde sorusturmayi yürüten yetkililere teslim etti.

Olayla ilgili inceleme sürüyor.
Kaynak: İHA