CHP'li Cemil Tugay sonunda pes etti… İşçiler zafer kazandı!

Göreve geldikten kısa bir süre sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İzdoğa ve İzenerji şirketlerinde kısa süre önce işe alınan 196 işçiyi kapı dışarı eden Cemil Tugay sonunda pes etti. İşten atılan işçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Haydar İnanır ile görüştü. İnanır, işçilerin yarın bir liste ile gelmesini belirtip temizlik ve ilaçlama alanlarında işçileri geri işe alacaklarını bildirdi.

CHP'li Cemil Tugay sonunda pes etti… İşçiler zafer kazandı!
CHP'li Cemil Tugay sonunda pes etti… İşçiler zafer kazandı!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da katıldı. Toplantı öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZDOĞA ve İZENERJİ şirketinde işten atılan işçiler Başkan Tugay'ı toplantının yapılacağı bina önünde protesto etti.

CHP'li Cemil Tugay sonunda pes etti… İşçiler zafer kazandı!

ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞANI İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ

İşçiler, Başkan Tugay ile görüşmek ve taleplerini iletmek için toplantının gerçekleştirildiği İzmir Ticaret Odası (İZTO) binasının önünde uzun süre oturma eylemi gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Personeli olan Haydar İnanır, bina dışında Tugay'ı protesto etmek için bekleyen işçiler ile görüştü. İnanır işçilere, 'Temizlik ve ilaçlama alanında işçiye ihtiyacımız var. Aranızdan 1 temsilci yarın isim listesiyle beraber gelsin, görüşelim. Başkan Tugay'ın bilgisi dahilinde bu görüşmeyi sizlerle yapıyorum. Bu alanlarda iş isteyenler gelebilir. Sizler de eylemleri sonlandırın' dedi. İnanır ile görüşen işçiler eylemlerini sonlandırdılar.

CHP'li Cemil Tugay sonunda pes etti… İşçiler zafer kazandı!

AK PARTİLİ İNAN SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanaınlara AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan'dan tepki geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden özel kalem müdürlüğü çalışanı Haydar İnanır'ın işten çıkarılan işçilerle yaptığı görüşmenin video görüntüsünü paylaşan İnan, altına da: 'İlk izleyince şaka sanıyor insan. Burası 5 milyon izmirli'nin yaşadığı bir kent... İzmirli genç arkadaşlarıma sesleniyorum. Bakın işte CHP budur! CHP'nin insan kaynakları politikası da budur! CHP'nin liyakatten anladığı da budur! Bir tane danışmana ver listeni, at mesajı... Seni temizlikçi olarak işe başlatsınlar... İsrail yardakçısı Mahir'in ve çakma bakanlarının, diğer CHP'lilerin yakınlarına kaymaklı yerler verirler orası ayrı tabi. Ayrıca bu istihdam müjdesini verirken dahi bir yükten kurtulma duygusunu çok net görüyorsunuz... Kısacası: Güzel İzmir'imizi bu anlayış çok ama çok geri götürecektir. Bilinmesini isteriz ki! Bu hımbıl, kibirli ve beceriksiz yönetimin zararlarına güzelim şehrimizi alet ettirmeyeceğiz. Biz AK Parti olarak şehrimizin çıkarlarına artık daha güçlü bir şekilde sahip çıkacağız.' dedi. Açıklamasının sonunda Tugay'ın İzmir Şehir Tiyatrolarının Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten'e randevu vermeden yolları ayırmasına da atıfta bulunan İnan: 'Son olarak Zafer Algöz ve Yücel Erten bu danışman arkadaşa mesaj atsın. Belki Cemil Tugay'a ulaşırlar' ifadelerini kullandı.

CHP'li Cemil Tugay sonunda pes etti… İşçiler zafer kazandı!