Bakan Simsek Açiklamasi 'Memnun Olacaksaniz Bisiklete Binerim'

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, zirhli araci ve bakanlik bürokratlarinin aldigi çifte maasla ilgili bir gazetede yayimlanan iddialara, "Memnun etmek için bisiklete binmeyi düsünebilirim" seklinde yanit verdi.

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, zirhli araci ve bakanlik bürokratlarinin aldigi çifte maas iddialariyla ilgili konustu.

Bir gazetede yayimlanan, "Milyonlara tasarruf ve sabir telkin eden Maliye Bakani Mehmet Simsek ile ekibi, tasarrufun yakinindan bile geçmiyor. Simsek 16 milyonluk makam aracina biniyor, yardimcilari çifte maas aliyor" haberiyle ilgili açiklama yapan simsek, "Sözcü Gazetesi’ni memnun etmek için bisiklete binmeyi düsünebilirim" sözleriyle tepki gösterdi.

Simsek, sosyal medya hesabindan su ifadelere yer verdi:

"Bilinçli sekilde olusturulmak istenen bu suni gündeme karsi biz makrofinansal istikrari tesis etmek, sürdürülebilir yüksek büyümeye ulasmak ve daha adil gelir dagilimini saglamak için uygulamaya koydugumuz programimiza kararlilikla devam edecegiz. Milletimiz müsterih olsun. Bütçede disiplini tesis ediyoruz. Cari açigi sürdürülebilir bir seviyeye çektik. Döviz rezervlerini endise kaynagi olmaktan çikardik. Kur korumali mevduati basarili sekilde azaltiyoruz. Enflasyon yakinda çok hizli bir düsüs sürecine girecek. Ülkemizin potansiyeli çok yüksek. Bu potansiyele ulasmak için ekip ruhu ile araliksiz çalisiyoruz ve basaracagiz."
Kaynak: İHA