Van Gölü'nün Masmavi Sulari Ziyaretçilerini Agirliyor

Bitlis’in Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan ilçelerine siniri bulunan Van Gölü kiyilari, bozulmayan dogasi, kumsali ve temiz suyuyla doga tutkunlari için çekim alani oldu.

Van Gölü'nün Masmavi Sulari Ziyaretçilerini Agirliyor
Yaz aylarina girdigimiz bugünlerde vatandaslar okul tatili ile birlikte gelen bayram tatilinde kendilerini Van Gölü’nün masmavi sularina atti. Temiz kumsallari ile yerli ve yabanci turistlerin ugrak yeri haline gelen Van Gölü kiyilari ve masmavi sulari havadan drone ile görüntülendi.

Hava sicakliklarinin artmasi ile birlikte Bitlis’in Van Gölü’ne kiyisi olan Adilcevaz, Ahlat ve Tatvan ilçelerindeki sahillerde yogunluk yasandi. Özellikle Bitlis’ten daha sicak olan güney illeri Siirt, Batman ve Diyarbakir basta olmak üzere çevre il ve ilçelerde sicakliklardan bunalanlar Van Gölü’ne akin ediyor.

Serinlemek için kendilerini Van Gölü’nün serin sularina attiklarini belirten vatandaslardan Ahmet Araç, “Bitlis merkezde oturuyoruz, ailemizle bu sicak günlerde Adilcevaz’a geldik. Suyun Akdeniz ve Ege sularindan bir farki yok. Bizlerin yani sira güneyde bulunan komsu illerimizden de Siirt, Batman ve Diyarbakir’dan da okul tatili ve bayram tatili ile birlikte oldukça yogun bir ziyaret var” diye konustu.

Kaynak: İHA