Üniversite Ögrencisi Kastamonu'nun Tarihi Ve Turistik Yerlerini Enstrümaniyla Tanitiyor

Kastamonu Üniversitesi Müzik Ögretmenligi Bölümü ögrencisi Merve Ay, sehrin tarihi ve turistik yerlerinin tanitimina keman çalarak katkida bulunuyor.

Üniversite Ögrencisi Kastamonu'nun Tarihi Ve Turistik Yerlerini Enstrümaniyla Tanitiyor
Kastamonu Üniversitesi Müzik Ögretmenligi Bölümü ögrencisi Merve Ay, lise ögrencisiyken çalmayi ögrendigi kemanla Kastamonu’nun dogal güzelliklerini ve tarihi mekanlarini tanitiyor. Farklilik olusturmak için sehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çalmaya baslayan Ay, keman çaldigi anlari ise sosyal medya hesaplarindan paylasiyor. Ay’in kentin tarihi ve turistik mekanlarinda keman çaldigi anlarin görüntüleri sosyal medya kullanicilarindan büyük ilgi görüyor.

“Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansitan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum”

Müzige küçük yaslardan itibaren ilgi duymaya basladigini belirten Ay, “Müzige olan ilgim çok fazla. Bu yüzden Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansitan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum. Ben, kemana Kastamonu Güzel Sanatlar Lisesi’nde basladim. Egitimi Güzel Sanatlar Lisesi’nde tamamladim. Benim küçüklügümden itibaren müzige olan ilgim çok fazlaydi. Sürekli keman dinliyordum ve zamanla da kemana olan ilgim daha da artti. Keman çalmak istiyordum ama tek basina olacak bir is degildi. Hocalarimin yönlendirmesiyle Güzel Sanatlar Lisesi’ne yazildim. Burada egitimi tamamladim ve müzik ögretmenligine yöneldim. Su anda Kastamonu Üniversitesi Müzik Ögretmenligi Bölümü’nde okuyorum” dedi.

Sehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çaldigini ifade eden Merve Ay, “Çanakkale türküsü Kastamonu’ya özgür bir türküdür. Ben de bu türküyü Cumhuriyetimizin 100. yili sebebiyle Kurtulus Savasi’nda 3 dönem mezun veremeyen tarihi Abdurrahmanpasa Lisesi’nde keman çalarak seslendirdim. Cumhuriyetimizin 100. yili sebebiyle ayni zamanda Kastamonu Kalesi’nde ve Kastamonu Saat Kulesi’nde de keman çaldim. Cumhuriyetimizin 100. Yil Marsi’ni çaldim. Benim için çok güzeldi. Bu yüzden Turizm Fakültesinden Hikmet Haberal hocama çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Sehrin tarihi yerlerinin tanitimina katkida bulunmak istiyorum”

Sehrin tarihi yerlerinin tanitimina katkida bulunmak istedigini kaydeden Ay, “Kastamonu’nun çok fazla tarihi ve turistik yerleri bulunuyor. Buralar çok güzel. Ben de buralara giderek kemanimla tanitimina katkida bulunuyorum. Bu sayede hem sehrimizi tanitiyorum hem de kendi tanitimim oluyor. Ayni zamanda buralarda keman çalmak benim çok hosuma gidiyor. Buralarda dinleyicilerin tepkileri de beni çok mutlu ediyor. Ben de bu sekilde tarihi yerlerde, tarihi mekanlarda keman çalmayi seviyorum. Kastamonu Kalesi’nde, Kastamonu Saat Kulesi’nde de zaman zaman kemanimla müzik çalisiyorum. Bundan sonra da çalmaya devam edecegim” seklinde konustu.



“Kastamonu’yu seviyorum ve tarihi degerlerine katki saglamak çok hosuma gidiyor”

Kastamonu’yu çok sevdigini ve tarihi degerlerine katkida bulunmaktan dolayi da çok mutlu oldugunu söyleyen Ay, “Diger sehirlerde de farkli üniversitelerde bölümler kazandim ama Kastamonu Üniversitesi ilk tercihim oldu. Çünkü Kastamonu’yu seviyorum ve buranin tarihi ile kültürel degerlerine katki saglamakta çok hosuma gidiyor. Su anda müzik ögretmeni olmak ve mezun olunca da bir an önce atanmak istiyorum. Insallah keman virtüözü de olmayi hayal ediyorum. Umarim bu hayalimi gerçeklestiririm. Halen keman ile ilgili çalismalarimi da devam ettiriyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA