Özel Hastanede Bademcik Ameliyatindan Bir Hafta Sonra Vefat Eden 9 Yasindaki Çocugun Annesinden Doktor Ihmali Iddiasi

Ankara’da bademcikleri alinan 9 yasindaki erkek çocugu ameliyattan bir hafta sonra yasamini yitirdi. Evladini kaybeden acili anne ise ameliyattan bir hafta sonra rahatsizlanan oglunun çok kan kaybetmesine ragmen müsahedeye alinmadigini iddia etti. Doktor ihmali yüzünden çocugunu kaybettigini ileri süren anne, hastaneden sikayetçi oldugunu söyledi.

Özel Hastanede Bademcik Ameliyatindan Bir Hafta Sonra Vefat Eden 9 Yasindaki Çocugun Annesinden Doktor Ihmali Iddiasi
Yenimahalle’de yasayan Aysel Güvenir, uyku sikayetleri artan 9 yasindaki oglu Bora Güvenir’i Çankaya’da yer alan özel bir hastaneye götürdü. Hastane doktoru O.B.G., muayene ardindan anneye, çocugun bademciklerinin alinmasi gerektigini söyledi.

4 Mayis’taki operasyonun ardindan taburcu edilen Bora Güvenir, bir hafta sonra annesine kanamasi oldugunu söyleyerek yardim istedi. Annesiyle birlikte ameliyat oldugu hastaneye giden Güvenir, ayni doktor tarafindan bir kez daha ameliyat edildi. Ailesi tarafindan çok fazla kan kaybettigi gözlemlenen çocugun, bir süre gözetim altina kalmasi istegi hastane tarafindan reddedildi. Ameliyat oldugu gün taburcu edilen Güvenir, ayni günün aksami tekrar rahatsizlandi. Kanamasi olan çocuk ailesi tarafindan en yakin devlet hastanesine götürüldü. 9 yasindaki çocuk, Acil Servis Poliklinigindeki tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Oglunun ihmal sebebiyle öldügünü söyleyen anne ise durumdan ameliyatlarin yapildigi hastanenin doktorlarini sorumlu tuttu.

“Geceleri uyuyamiyor, rahat nefes alamiyordu”

Olayla ilgili konusan anne Aysel Güvenir, “Oglumun bademcikleri normalden büyüktü. Geceleri uyuyamiyor, rahat nefes alamiyordu. 9 yildir durumun takibini yapan doktorumuz, bademciklerin küçültülmesini, gerekirse de alinmasini önerdi. Biz de oglumuzun ameliyat olmasina karar verdik. Basarili bir ameliyat oldu, ayni gün içinde de taburcu edildi. Bir hafta sonra da kontrole çagrildik. Oglum, bir hafta sonra gece beni uyandirdi ve kanamasi oldugunu söyledi.

Sürekli kan kusuyordu. Doktorunu aradik, bizi hastaneye çagirdi. Hastane özel oldugu için o sirada kapaliydi. Kanama çok siddetliydi. Bir süre hastane önünde bekledik. Oglumu tekrar ameliyata adilar. Her seyin yolunda oldugunu söylediler. Oglumun çok fazla kan kaybetmesi kafama takilmisti. Kan vermeyecek miyiz diye sordum. Çocuk oldugu için çabuk toparlayacagini söylediler. Endiselendigimiz için çocugun hastanede iki gün daha kalmasini istedik. Gerek olmadigini söyleyerek taburcu ettiler” dedi.

“Tekrar kanamasi oldu, bu seferki çok siddetliydi”

Oglunu ameliyat eden doktorun bir anda gözden kayboldugunu söyleyen Güvenir, “Ayni günün aksaminda Bora’nin tekrar kanamasi oldu. Bu seferki çok siddetliydi. Nefes alamiyordu. Doktorunu aradim. Bizi hastaneye çagirdilar. Yetisemeyecegimizi belirttim. ‘En yakin acil servise git. Beni de ara’ dedi.

Evden çiktigimiz ilk anlarda Bora bayildi. Megerse kalbi durmus, bilinci gitmis, nefesi kesilmis. En yakin hastaneye gittik. Hemen müdahale ettiler. O sirada doktoru hastaneye geldi. Oradaki doktorlarin yanina gitti. Müdahale edildigini söyleyip ortadan kayboldu. Ardindan da ne kendisi ne de hastane yönetimi aramadilar ve hiç açiklama yapmadilar. Oglumuzu götürdügümüz hastanede tüm müdahaleleri yaptilar ama kurtaramadilar” diye konustu.

“Doktoru beni 3 hafta sonra arayip, ‘Sana diyebilecek hiçbir seyim yok, tamamen haklisin’ dedi”

Doktor O.B.G. ve hastane yönetimini durumdan sorumlu tutan Güvenir, “Agir bir doktor ihmali var. Oglum çok fazla kan kaybettigi için öldü. Ikinci kanamadan sonra toparlayamadi. Ilk kanamanin ardindan gözetim altinda olsaydi, gereken müdahaleler yapilsaydi, o zaman takdiri ilahi derdim. Bu kadar bir kanamanin ardindan bizi taburcu ettiler. Çocugumu hastaneye bile yetistiremedim. Ihmal oldugunu düsünüyorum. Savciliga sikayette bulundum. Oglumun doktoru beni 3 hafta sonra arayip, ‘Sana diyebilecek hiçbir seyim yok, tamamen haklisin’ dedi.

Bu bir açiklama ve özür olamaz. Ben hastanedeki herkese çocugumu emanet ettim. Gittigimde bana hiçbir açiklama yapmayip, sadece ‘Üzgünüz’ dediler. Oglumun öldügü hastaneye gittim. Oradaki doktor, kan kaybindan öldügü söyledi” ifadelerine yer verdi.

“Okulunun internet sitesinde vefat haberi yerine gururlanacagim bir haberini görmek isterdim”

Oglunun herkes tarafindan sevildigini dile getiren Güvenir, “Çok zeki bir çocuktu. Ilginç zevkleri vardi. Dogal tas ve antika biriktirirdi. Arkeolog olmak istiyordu. Arkadas gibiydik. Kardesi olmasina çok sevindi, çok istiyordu. Çok vicdanli ve duygusaldi. Ona baktigimda harika bir baba olacagini söylerdim. Büyümeliydi, ben onunla gurur duymaliydim. Okulunun internet sitesinde vefat haberi yerine gururlanacagim bir haberini görmek isterdim” diye konustu.

Kaynak: İHA