Hiz Yapan Motosikletin Plakasinin Baska Araca Ait Oldugu Ortaya Çikti

Zonguldak’in Eregli ilçesinde asiri hiz yapan motosikletin, plakasinin baska bir araca ait oldugu ortaya çikti. Ekiplerce yakalanan sürücüye 38 bin 500 lira ceza uygulanirken motosiklete de el konuldu.

Hiz Yapan Motosikletin Plakasinin Baska Araca Ait Oldugu Ortaya Çikti
Düzce’den 81 AEB 356 plakali motosikletiyle yola çikan ve Karadeniz Eregli ilçesine bagli Göktepe mevkisinde asiri hiz yapan Metin Ç., radar kamerasina yakalandi. Polis ekipleri, motosikletin plakasina ceza yazmak için sorgulama yaptiginda plakanin hafif ticari bir araca ait oldugunu tespit etti.

Motosikleti yakalamak için çalisma baslatan ekipler, motosikleti yaklasik iki kilometre uzakliktaki plajlar mevkisinde park halinde buldu. Çevrede yapilan aramada motosikletin sahibi Metin Ç.’ye ulasildi. Metin Ç., motosikleti iki ay önce aldigini söyleyerek plaka konusunda bir bilgisinin olmadigini öne sürdü.

Ihbar üzerine olay yerine Asayis Sube Müdürlügü ekipleri çagrildi. Sürücü Metin Ç., ifadesi alinmak üzere polis merkezine götürülürken, motosiklet de inceleme yapilmak üzere otoparka çekildi. Metin Ç.’ye 38 bin 500 lira idari para cezasi uygulanirken, hakkinda yasal islem baslatildi.
Kaynak: İHA