Bayram Tatilinde Bolu Binlerce Kisiyi Agirladi

Bolu’nun önemli turizm merkezleri olan tabiat ve milli parklari, 9 günlük Kurban Bayrami tatilinde 131 bin 113 ziyaretçiyi agirladi.

Bayram Tatilinde Bolu Binlerce Kisiyi Agirladi
Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerini barindiran Bolu, 9 günlük Kurban Bayrami tatili boyunca ziyaretçilerin akinina ugradi. Özellikle Abant ve Gölcük Tabiat Parklari ile Yedigöller Milli Parki yogun ilgi görürken, tatil boyunca 131 bin 113 kisi dogayla iç içe keyifli zaman geçirdi. Bolu’ya 13 kilometre uzaklikta olan ve göl çevresinde çam, göknar, kayin, gürgen ve karisik türde agaç türlerini barindiran Gölcük Tabiat Parki, 27 bin 317 kisiyi misafir etti. Gölcük Tabiat Parki’na gelen ziyaretçiler, göl çevresinde yürüyerek ve bol bol hatira fotografi çektirerek keyifli anlar yasadilar.

Kente 34 kilometre uzaklikta olan ve tatilcilerin yilin dört mevsimi ziyaret ettikleri Abant Tabiat Parki’na da 85 bin 181 kisi geldi. Tatillerini dogayla iç içe kamp yaparak geçirmek isteyen tatilciler ise, Bolu sehir merkezine 42 kilometre uzaklikta olan Yedigöller Milli Parki’ni tercih etti. Yedigöller Milli Parki 18 bin 615 ziyaretçiyi agirladi.
Kaynak: İHA