186 Bin Liralik Nafaka Borcunu Duyunca Avukatlarin Bürosunu Yakmaya Kalkti

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde nafaka borcu için avukatlarla görüsmeye giden sahis, elindeki benzin bidonunu koridora dökerek, büronun kapisini yumrukladi. Saldirgan polis ekiplerince gözaltina alinirken, Zonguldak Barosu yasanan olaya tepki gösterdi.

Olay, saat 14.30 siralarinda ilçe merkezindeki Koçkan Is Hani’nda meydana geldi. KADES ihbariyla olay yerine intikal eden polis ekipleri, elinde benzin bidonu ile saldirgan hareketler sergileyen Mehmet B.’yi (38) sakinlestirmeye çalisti. Ancak saldirgan, uyarilari dikkate almayarak koridora benzin döküp, avukatlar Aysegül Özcan ve Beyza Nur Özmekik’in bürolarina ait kapiyi yumruklayip, tehdit ve hakaretlerde bulundu. Bu sirada takviye polis ekipleri çagrildi. Iafaka borcunu görüsmek için avukatlarin ofisine geldigi ögrenildi Mehmet B., avukatlarin bürosuna ait tabela ve lambalari sökerek, ofis kapisini kirarak içeri girmeye çalisti. Ekiplerin çabalari sonucu kontrol altina alinan saldirgan gözaltina alindi. Çaycuma Cumhuriyet Bassavciligi olayla ilgili sorusturma baslatti.

Süpheli Mehmet B. ifadesinde, 186 bin TL nafaka borcu oldugunu ögrenmesi üzerine bir anlik sinirle avukatlik bürosuna gittigini söyledi.

Mehmet B., emniyetteki islemlerinin ardindan Çaycuma Adliyesi’ne sevk edilecek.

Zonguldak Barosu siddete tepki gösterdi

Zonguldak Barosu tarafindan yapilan açiklamada, avukatlarin müvekkilleri ile vekalet iliskisi ile bagli olup, dosyanin tarafi olmadiklari vurgulandi. Avukatlara yapilan saldirinin siddetle kinandigi belirtilen açiklamada, avukatlara yönelik gerek fiziki gerek sözlü saldirilar için mücadeleye kararlilikla devam edilecegi ve failin tutuklanip gereken cezayi alana kadar dosyanin takipçisi olunacagi kaydedildi. Açiklamada söyle denildi:

"Çaycuma ilçemizde meslektaslarimiz Av. Aysegül Özcan ve Av. Beyza Nur Özmekik’in bürolarina nafaka borcu ile ilgili görüsmeye giden bir sahis, meslektaslarimiza yaptigi sözlü saldirinin ardindan benzin döküp kendisini ve meslektaslarimizi yakma girisiminde bulunmustur. Olay yerine kolluk kuvvetlerinin intikal etmesinin ardindan ikna edilemeyen sahis için takviye polis ekipleri çagirilmis, saldirilarina devam sahis, meslektaslarimizin tabela ve lambalarini sökmüs, ofis kapisini kirarak içeri zorla girmeye çalismistir. Büyük çabalar sonucu kontrol altina alinan sahis gözaltina alinmis ve Çaycuma Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan ivedilikle sorusturma açilmistir. Toplumdaki siddet sarmali ne yazik ki en basta meslegimize ve meslektaslarimiza yönelmektedir. Herkesin bilmesi gerekir ki avukatlar müvekkilleri ile vekalet iliskisi ile bagli olup, dosyanin tarafi degildirler. Meslektaslarimiza mesleki kimliklerinden ve üstlendikleri görevlerinden dolayi yapilan saldirilari kabul etmiyoruz. Meslegimize ve meslektaslarimiza yapilan bu saldiriyi siddetle kiniyoruz. Avukatlara yönelik gerek fiziki gerek sözlü saldirilar için mücadelemize kararlilikla devam edecegiz. Failin tutuklanip gereken cezayi alana kadar dosyanin takipçisi olacagimizi kamuoyuna duyururuz."
Kaynak: İHA