ZBEÜ Devlet Konservatuvari Ögrencilerinin Sahneledigi 'Kral Lear' Yayimlandi

ZBEÜ Devlet Konservatuvari ögrencilerinin sahneledigi Kral Lear oyunu, TRT 2’de Genç Sahne Arkasi programinda yayimlandi.

ZBEÜ Devlet Konservatuvari Ögrencilerinin Sahneledigi 'Kral Lear' Yayimlandi
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvari Sahne Sanatlari Bölümü Tiyatro Ana Sanat Dali ögrencilerinin sahneledigi, William Shakespeare’in ünlü oyunu “Kral Lear”, TRT 2’nin “Genç Sahne Arkasi” programinda yayimlandi. Üniversitelerin tiyatro bölümlerinin oyunlarini seyirci ile bulusturmayi amaçlayan Genç Sahne Arkasi programinin bu haftaki konugu, ZBEÜ Devlet Konservatuvari Tiyatro Bölümü ögrencilerinin sahneledigi Kral Lear oyunu oldu.

ZBEÜ Devlet Konservatuvari Tiyatro Ana Sanat Dali Ögr. Gör. Hasan Anil Sepetçi’nin yönettigi, ZBEÜ Sezai Karakoç Kültür Merkezinde seyirci ile bulusan ve büyük begeni toplayan Kral Lear gerek oyunculuklar gerek sahne, kostüm tasarimi ve tiyatro dekoruyla büyük dikkat çekmisti. TRT 2’de yayimlanan Genç Sahne Arkasi programi ise ZBEÜ Devlet Konservatuvari ögrencilerinin sahneledigi Kral Lear’in, metin okuma provalarini ve oyunun sahnelenme sürecini odaga aldigi bölümünü, TRT 2’de izleyicilerle bulusturdu.

ZBEÜ olarak akademik, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlerde her geçen gün daha fazla basari elde ederek ses getiren çalismalara imza attiklarini ifade eden ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, ZBEÜ Devlet Konservatuvari Müdürü Doç. Dr. Ilker Kömürcü basta olmak üzere Kral Lear oyununun sahnelenmesine büyük emek veren Sahne Sanatlari Bölümü ve Tiyatro Ana Sanat Dali akademik ve idari personeline tesekkürlerini sunarak oyunda görev alan ekibe ve bu heyecana ortak olarak Kral Lear’i izleyicilerle bulusturan TRT 2 Genç Sahne Arkasi programi çalisanlarina tesekkürlerini sundu.
Kaynak: İHA