Tuz Gölü Pembe Renge Büründü

Vatandaslarin ortopedik rahatsizliklarina sifa bulmak için geldigi Tuz Gölü’nde algler ve bakteriler nedeniyle suyun rengi pembeye büründü. Havadan bakildiginda "pembe beyaz" bir renk söleni ortaya çikti.

Tuz Gölü Pembe Renge Büründü
Aksaray, Konya ve Ankara sinirlari içerisinde bulunan ve Türkiye’nin en büyük ikinci gölü olan Tuz Gölü, içerisinde barindirdigi algler ve bakteriler nedeniyle pembe renge büründü. Her yil yerli ve yabanci turistleri agirlayan Tuz Gölü’nde algler, sicagin ve tuzun arttigi yaz aylarinda renkli madde üreterek günesin zararli isinlarindan korunuyor. Bakteriler ise fazla üredigi için gölün rengi pembe veya kirmizi renge bürünüyor. Kisin buz mavisi, yazin ise beyaz rengiyle dikkati çeken Tuz Gölü’nde son olarak “pembe beyaz” sölen yasaniyor. Gölün bir bölümünün pembe, diger bölümlerinin beyaz kaldigi essiz anlar IHA ekibi tarafindan kaydedildi.

Tuz Gölü’nü güzergahtan geçen vatandaslar da ziyaret ediyor. Ortopedik rahatsizliklara karsi sifa bulmaya gelen vatandaslar ise, tüm vücudunu tuzlu kuma gömüyor.

"Ayaklarinizin tuza basmasi güzel"

Ailesiyle birlikte Tuz Gölü’ne gelen Hüsnü Koç, IHA muhabirine yaptigi açiklamada, "Daha önce hiç gelmedim. Yolum düstü ve Ürgüp’e gidiyorum. Kalabaligi gördüm. Daha önceden internet üzerinden de görüyordum. Gerçekten güzel bir yer. Ayaklarimizin tuza ve suya basmasi saglik açisindan da güzel bir sey" dedi.

Bacaginda menüsküs yirtigi olmasindan dolayi sifa bulmak için Tuz Gölü’ne geldigini söyleyen Ali Aktas, "Doktorlara da sordum. ’Sicak tuzlu kum’ tavsiye ettiler. Ben bu tuzdan yararlanacagimi yüzden 90 düsünüyorum. Bundan 8 ila 9 yil önce tuzlu kumun faydasini gördüm. Kaburgam sert bir yere çarpmisti. Didim’de sicak kuma 2 saat uzandim (agri) kayboldu. Buradan faydalansinlar. Eklem agrisi ve romatizmasi olanlara yüzde 90 faydasi olur" ifadesini kullandi.

Yeni dogan bebegi ile Tuz Gölü’ne gelen Merve Yüksel ise günesten semsiyesiyle korunarak, ayaklarini saatlerce tuzlu kumda beklettigini ifade etti.

Yüksel, daha önce de buraya geldiklerini belirterek, "Ayaklarimiz ile birlikte tuzda kendimizi komple gömdügümüz de oldu. Ayaklarimiza tedavi için de geliyoruz bir yandan da. Bebegimiz de yeni oldu. Ona da gösterelim dedik. Tuz sifa. Kendi tuzumuzu da kullaniyoruz ama ayaklarini soksunlar. Romatizmasi ve ayaklarinda özellikle mantar olan varsa soksun" dedi.

Tuz Gölü’nü ziyarete çok sayida Güneydogu Asya’dan turistin geldigi görüldü.

Kaynak: İHA