Parlakligiyla Geceyi Gündüze Çeviren Dolunay Bayburt Semalarini Süsledi

Bayburt’ta aksam saatlerinde ortaya çikan, geceyi aydinlatan dolunay parlakligiyla hem gökyüzünü süsledi, hem de göz kamastirdi. Essiz güzellikteki dolunay ise tarihi Bayburt Kalesi’nden görüntülendi.

Parlakligiyla Geceyi Gündüze Çeviren Dolunay Bayburt Semalarini Süsledi
Yilin en uzun günü olan 21 Haziran gecesinde Bayburt semalarini süsleyen dolunay ihtisamiyla, parlakligiyla büyülerken, kartpostallik bir manzaralar olusturdu.

Kent genelinde seyri doyumsuz görüntüler olusturan, izleyenlere görsel sölen sunan dolunay, parlakligiyla da adeta geceyi gündüze çevirdi.

Fotograf tutkunlari da Tarihi Çinimaçin Kalesi’nden dolunayi görüntüleyebilmek için kaleye kosarak, telefon ve fotograf makinelerine sarildilar.

Ayin en güzel evrelerinden biri olan dolunayi haberlestirmek için Bayburt Kalesi’ni mesken tutan Öznur Demir, dolunayin görüntüleyebilmek adina bir hayli çaba sarf ettigini belirterek, "Ayin en güzel evresi olan dolunayi haberlestirmek için biz de Tarihi Çinimaçin Kalesi’nde, Bayburt Kalesi’nde dolunay nöbetindeyiz. Etrafa isik saçan dolunayi görüntüleyebilmek, haberlestirebilmek için bir yandan kameralarimiza, bir yandan da fotograf makinelerimize sarildik. Ortaya essiz güzellikte dolunay manzaralari çikti" dedi.

Kaynak: İHA