Iki Sira Arkadasi 50 Yil Sonra Ankara'da Bulustu

Kirikkale Lisesi’nde mezun olan 2 arkadas, yarim asir sonra Ankara’da bir araya geldi.

Iki Sira Arkadasi 50 Yil Sonra Ankara'da Bulustu
Kirikkale Lisesi’nden 1971 yilinda mezun olan ’6 Fen C’ sinifindan 2 ögrenci, yaklasik 50 yil sonra sosyal medya üzerinden birbirlerini buldu. Buradan birbirileriyle iletisim kuran Asuman Balak ve Sahin Deg adli iki sira arkadasi Ankara’da bulunan Kugulu Park’ta bulusmak için sözlesti. Aradan geçen zamanla yaslanan iki arkadas birbirlerini tanimak içinse pembe ve puantiyeli kiyafetler giydi. Yarim asir sonra bir araya gelen iki sira arkadasi birbirlerinden uzak kaldiklari süre zarfinda yasadiklarini birbirlerine anlatti.

“50 yil sonra bulusmak bizim için büyük bir keyifti”

Bayram tatilini firsat bilen Asuman Balak, hem ailesini hem de 50 yil önce sira arkadasi olan Deg’yi görmek için Marmaris’ten Ankara’ya geldigini dile getirerek, “Burada bir tane arkadasim kaldi. Hem sinif arkadasim hem sira arkadasim. Eski günleri yad ediyoruz. 50 yil sonra bulusmak, görüsmek, eslerimizi, çocuklarimizi, torunlarimizi anlatmak bizim için büyük bir keyifti. Hatta biz birbirimizi uzun zaman görmedigimiz için telefonlar elimizde. ‘Ben de pembe var’ dedi arkadasim, ben de dedim ‘bende de puantiye var’ sonra birbirimize el salladik bu sekilde bulustuk” ifadelerini kullandi.

"Yaslanmisiz taniyamadik birbirimizi"

Liseden mezun olduktan sonra sinif arkadaslarindan birinin bütün sinifa sosyal medyadan ulastigini söyleyen Deg, “Arkadasimizin birisi kendine vazife edindi bütün arkadaslarin yerlerini buldu. O yil mezun olan arkadaslar, bir WhatsApp grubu kurdu, oradan görüsüyorduk. Sonra yolu düsenler ile Ankara’da bulustuk ama arkadasimla 71’den bu yana hiç görüsememistik. 50 seneyi geçti. Yani tabii degismisiz kilo almisiz her yerimiz kiristi yaslanmisiz taniyamadik, birbirimizi kiyafetlerimizden tanidik. Çocuklari konustuk, torunlari konustuk” dedi.

Kaynak: İHA