CHP'li Belediyeden Terör Gazisine 'Temizlik' Sürgünü

Elazig’da 1997 yilinda terör örgütü PKK tarafindan düzenlenen bombali saldirida yaralanarak gazi olan Murat Esgin, çalistigi Kastamonu Belediyesi’ndeki mevcut görevinden alinarak Temizlik Isleri Müdürlügü’nde görevlendirildi. Esgin, "Eger bu makamlari bizlere layik görüyorlarsa bizler seve seve buralarda da çalisiriz. Içisleri Bakanimiz Sayin Ali Yerlikaya’dan bir istegim var, sehit aileleri ve gaziler olarak bizler bu muameleyi hak edecek ne yaptik" dedi.

CHP'li Belediyeden Terör Gazisine 'Temizlik' Sürgünü
Elazig’da 1997 yilinda vatani görevini yaparken PKK’li teröristlerin kurdugu pusuda el bombasinin infilak etmesi neticesinde sag gözünü kaybeden, dalagi alinan, böbreginin birini kaybeden, vücudunda onlarca metal sarapnel parçasiyla yasamini sürdüren terör gazisi Murat Esgin, 1997 yilinda gazilik unvaninin verilmesinin ardindan Kastamonu Belediyesi’ne atamasi yapildi. Uzun yillardir Kastamonu Belediyesi’ndeki farkli birimlerde çalisan evli ve 4 çocuk babasi Esgin, 31 Mart Mahalli Idareler Seçimleri’nde göreve gelen CHP’li Kastamonu Belediye Baskani Hasan Baltaci’nin imzasi ile Fen Isleri Müdürlügü görevinden alinarak Temizlik Isleri Müdürlügü’ne atandi. Yapilan atamanin ardindan konusan Esgin, her birimde çalisabilecegini ancak bir terör gazisi olarak kendisine yapilan muameleye üzüldügünü söyledi.



“Askerligimin bitmesine 4 gün kalmisti"

El bombasinin infilak etmesi sonucu gazilik unvani verildigini anlatan Murat Esgin, “Askerligimin bitmesine 4 gün kalmisti. Çarsi içerisinde devriye atmistik. Pasaj içerisinde yürüdügümüz sirada bize teröristler el bombasi atti. Önümüzde giden bir grup arkadasimiz daha vardi. Bizler de arkasindan dogru gidiyorduk. Ben, önümüzde giden asker arkadaslarima kola sisesine basmamalarini söyledim. Sadece bunu söyledigimizi hatirliyorum. Toz dumandan hiçbir yer görünmüyordu. Elimi yüzüme getirdigimde yüzümü temizlemek isterken parmaklarim yüzüme girdi. Gözüm avucumun içerisine dogru akti. Yüzümün sag kismi komple yoktu. Yüzümü o sekilde görünce ben de orada bayildim. Sag gözüm su anda yok, takma göz kullaniyorum. Yüzümün sag kismi o zamanlarda komple yoktu. Özel olarak el bombasi yapmislar. Bizim önümüzde yürüyen sehit ve gazi arkadaslarimizdan artan sarapnel parçalariyla ben yaralandim. Daha sonra Içisleri Bakanligi tarafindan gazilik unvani verildigi için beni Kastamonu Belediyesi’ne görevlendirdiler. 1997 yilinda temmuz ayinda Içisleri Bakanligindan gelen yaziya istinaden Kastamonu Belediye Baskanligina atamamiz yapildi. Engelli isçi olarak çalismaya basladim. 1997 yilindan bu tarafa sükürler olsun çalisiyoruz. 18 yil boyunca evrak kayitta görevlendirildim. Ardindan asfalt plentine görevlendirdiler. Son 8 yildan beri de Fen Isleri Müdürlügü emrinde kantarda isçi olarak çalisiyordum" dedi.



"Benim yapabilecegim bir is mi"

Yapilan atamayi gönderilen görevlendirme yazisi ile ögrendigini belirten Esgin, "11 Haziran 2024 tarihinde aldigim tebligde Fen Isleri Müdürlügü emrinden alinarak Temizlik Isleri Müdürlügüne isçi olarak verildigim yaziyordu. Benim 4 tane çocugum var, bunlar okuyor. Temizlik yapacakmisim, KASKI’de görevlendirilmisim, bunlar hiç fark etmez. Benim çocuklarimin istikbali önemli. Ama benim yapabilecegim bir is mi? Sayin Baskanimiz Hasan Baltaci, bizlere derse ki ç’öp arabasinin arkasina geçip çöp toplayacaksin’, toplarim, ’eline süpürgeyi alip cadde boyunu süpür’ derse basimin üstünde yeri var. Sayin baskanimiz bizleri bu islere layik gördükten sonra benim için hangi görev verilmis hiç sikinti degil. Çöpte de çalisirim, kanalizasyonda da çalisirim, su aritmada da çalisirim, her yerde çalisirim. Kazma kürek islerinde de çalisirim. Bana verdikleri cevap söyle oldu, ’Sayin Baskanimizin bilgisi dahilinde, gazi oldugunu biliyor, pankreas kanseri oldugunu da biliyor.’ Gözünün önünde, her seyi biliyor ve ’benim bilgim dahilinde’ diyerek ’gitsin Temizlik Isleri Müdürlügünde görevine baslasin’ dedi.

Ben de bayram tatilinde bittikten sonra Temizlik Isleri Müdürlügüne giderek buradaki yeni görevime baslayacagim” diye konustu.



"Sehit aileleri ve gaziler olarak bizler bu muameleyi hak edecek ne yaptik"

Saglik sorunlari sebebiyle Temizlik Isleri Müdürlügü’ndeki islerin kendisinin yapabilecegi bir is olmadigini belirten Esgin, “Bu vatan bizim, bizler de bu vatan için canimizi, kanimizi, vücudumuzdaki bazi uzuvlari kaybetmisiz. Niye vatanimiz için kaybettik? Eger gece Kastamonu Belediye Baskanimiz Hasan Baltaci rahat uyuyabiliyorsa, sehidimiz Sati Yanasoglu ve Gazi Murat Esgin gibi binlerce sehidimiz ve gazimiz sayesinde bu ülkede yasiyorlar. Eger bu makamlari bizlere layik görüyorlarsa bizler seve seve buralarda da çalisiriz. Içisleri Bakanimiz Sayin Ali Yerlikaya’dan bir istegim var, sehit aileleri ve gaziler olarak bizler bu muameleyi hak edecek ne yaptik? Bizlerin vatani kurtarmak disinda ne kusuru vardi da bizleri buralara gönderiyorlar. Ne kusurumuz var da bizlere böyle davraniyorlar. Bir gaziyi bu kadar da rencide etmenin bir anlami yok” ifadelerini kullandi.

Belediye açiklama yapti

Öte yandan yasanan durumun gündeme gelmesinin ardindan Kastamonu Belediyesi’nden yapilan yazili açiklamada, "Belediyemizin personel kaynaginin daha etkin ve verimli kullanilmasi, Kastamonu Belediyesi’nin kurumsallasmasi ile mümkündür ve milletimize sözümüzdür. Bu amaçla 11 Haziran 2024 tarihinde kurumumuz içinde ihtiyaç duyulan noktalara 55 personeli kapsayan yeni görevlendirmeler gerçeklestirilmistir. Basta temel belediyecilik hizmetindeki kaliteyi arttirma ve özellikle 9 günlük Kurban Bayrami tatili süresince sehrimiz genelinde temel belediyecilik hizmetlerinde aksaklik yasanmasinin önüne geçmeyi hedefleyen bu görev degisiklikleri sayesinde Kastamonumuz huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmistir. 11 Haziran’da gerçeklestirilen görevlendirmeler kapsaminda belediye isçimiz gazi unvanina sahip personelimiz Murat Esgin’in Fen Isleri Müdürlügü’nden Temizlik Isleri Müdürlügü’ne görevlendirilmesi 14 Haziran 2024 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Sayin Harun Köksalan ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Kastamonu Sube Baskani Sayin Dursun Kan’in Belediye Baskanimiz Sayin HAsan Baltaci’ya gerçeklestirdikleri ziyarette gündeme gelmistir. Isçimiz Murat Esgin’in ilgili müdürlerimiz, belediye baskanlarimiz ve belediye baskanimiz yerine çözümü AK Parti binalarinda aramasini ve özenmemiz gereken gazilik unvaninin siyasi istismara dönüstürülmesini milletimiz vicdanina emanet ediyoruz" denildi.

Açiklamada, Murat Esgin’in 2020-2024 yillari arasinda aldigi izinlerle birlikte toplam bin 165 gün is yerinden uzak oldugu ifade edilerek, Esgin’in yapilacak saglik kontrolünün ardindan çalisacagi pozisyonun belirlenecegi belirtildi.
Kaynak: İHA