Çanakkale'de Yanginlarla Mücadele Masaya Yatirildi

Çanakkale’de orman yanginlarinin önlenmesine yönelik yapilmasi gereken ortak çalismalar, alinacak tedbirler, yangina müdahalede yürütülmesi gereken faaliyetlerle birlikte araç ve ekipman kapasitesinin görüsüldügü orman yanginlariyla mücadele toplantisi gerçeklestirildi.

Çanakkale'de Yanginlarla Mücadele Masaya Yatirildi
Orman Bölge Müdürlügü Dardanos Yerleskesinde gerçeklestirilen toplantiya, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Orman Genel Müdürlügü Izin ve Irtifak Dairesi Baskani Ahmet Köle, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Il Emniyet Müdürü Selim Arici, Il Jandarma Komutani J. Albay Sadi Akman, Il Tarim ve Orman Müdürü Nazan Türkaslan, Çanakkale Il Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Hayri Demirel, ilgili kurum müdürleri ve personeli katildi.

Toplantida, Çanakkale’de çikan yanginlar, orman yanginlari konusunda alinan tedbirler, araç ve ekipman kapasitesi, orman yanginlari ile orman yangini esnasinda yapilan mücadele çalismalari ile muhtemel orman yanginlarinin önlenmesine, çikan yanginlarin kisa sürede en az zararla söndürülmesine, kurumlar arasi koordinasyon ve is birliginin etkinlestirilmesine yönelik çalismalar degerlendirildi.

Orman yanginlarinin önlenmesi ve risklerin en aza indirilmesi için ilgili kurumlarin koordineli çalismasinin önemine deginen Vali Ilhami Aktas, Çanakkale’de havalarin isinmasiyla yangin riskinin arttigi yaz mevsiminde orman yanginlarini önlemek için kurumlarin 7 gün 24 saat görevlerinin basinda oldugunu ifade ederek vatandaslarin orman yangini risklerine karsi dikkatli ve duyarli olmasini belirtti.

Toplantisi görüs ve önerilerin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA