Zonguldak'in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 103. Yil Dönümü Coskuyla Kutlandi

Zonguldak’in düsman isgalinden kurtulusunun 103. yil dönümü ve Uzun Mehmet’i Anma Günü çesitli etkinliklerle kutlandi.

Zonguldak'in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 103. Yil Dönümü Coskuyla Kutlandi
Zonguldak Valiligi önündeki Atatürk heykeline çelenk sunulmasi ile baslayan tören, saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Törende bir konusma yapan Belediye Baskani Tahsin Erdem, "Bundan tam 103 yil önce Anadolu’nun birçok noktasi gibi sehrimiz de yabanci güçler tarafindan isgal edilmis, vatanin aziz topraklari düsman çizmeleriyle çignenmisti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ile ulusumuzun kararli ve özverili mücadelesi sonucunda düsmanlar yurdumuzdan uzaklastirilmis, tüm dünyada örnek olarak gösterilecek bir özgürlük ve bagimsizlik savasi verilmistir. Milli Mücadele sürecinin önemli halkalarindan birini olusturan Zonguldak’in düsman isgalinden kurtulus mücadelesi, özü itibariyla günümüz için de büyük dersler içeren bir özellik tasimaktadir" dedi.

Tören halk oyunlari gösterileri ve resim, siir, kompozisyon yarismasinda dereceye giren ögrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Uzunmehmet Aniti’nda da anma töreni gerçeklestirildi.

Öte yandan TCG Kilimli gemisi, Zonguldak Limani’na demirleyerek ziyaretçilerini kabul etti. Gemiyi gezen vatandaslar, görevlilerden gemi hakkinda bilgiler aldi.
Kaynak: İHA