Tuz Gölü Sifa Turizminin Merkezi Haline Geliyor

Türkiye’nin yüzde 60’lik tuz ihtiyacini karsilayan ve ülkenin ikinci büyük gölü unvanini tasiyan Tuz Gölü sifa turizminin de merkezi haline geliyor.

Tuz Gölü Sifa Turizminin Merkezi Haline Geliyor
Aksaray, Ankara ve Konya illerinin sinirlarini birlestiren ve Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü havalarin isinmasiyla birlikte sifa turizmine kapilarini açti. Türkiye’nin 2 milyon ton tuz hasadi ile yüzde 60’lik tuz ihtiyacini karsilayan göl yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi olmaya devam ediyor. Plaj havasinda Tuz Gölü’nde yürüyüs yapan ziyaretçilerin kimisi doga hobisini gidermek, kimisi de tuzlu suda sifa bulmak için çiplak ayakla yürüyor. Son yillarda yürüme turizmi adiyla sikça ziyaret edilen Tuz Gölü, ayak mantari, ayak kokusu sorunu ve egzama gibi hastaliklara karsi sifali olarak biliniyor. Özellikle havalarin isinmasi ile birlikte her gün yüzlerce yerli ve yabanci turist Tuz Gölü’nün essiz manzarasini izlemek ve sifali olduguna inanilan tuzlu suda çiplak ayakla yürüyebilmek için geliyor. 7’den 70’e her yastan ziyaretçinin geldigi Tuz Gölü essiz manzarasiyla da ziyaretçilerine essiz bir görsel sunuyor. Küçük çocuklar tuzlu suda oyunlar oynarken, aileler ise Tuz Gölü’nde fotograf çektiriyor.

Belçika’dan memleketi Kirikkale’ye izne gelen gurbetçi Oktay Gök (53), Tuz Gölü’nü arastirdiktan sonra ilgi duyarak ziyaret ettigini söyledi.



Gök, "Bayram tatilini geçirmek için Belçika’dan geldim. Gezmek için bugünde Tuz Gölü’ne gidelim dedik. Kirikkale’den sirf burasi için geldim. Su çok güzel ve saglikli oldugunu duydum. Göçmen kuslarini ,flamingolari duyunca hosuma gitti. Buranin ülkenin tuz ihtiyacini karsilamasi da çok güzel" diye konustu.

Tuz Gölü kiyisinda yasadigini belirten Tolga Aksoy da, "Burali oldugumuz için geldik ve geziyoruz. Burayi herkese tavsiye ediyoruz. Göl çok güzel oldugu kadar sifali su ayak hastaliklarina iyi geliyor" dedi.

Kaynak: İHA