Tatvanli Imam Camiye Gelemeyen Engelli Vatandaslarin Evlerine Giderek Hutbe Okuyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde imam hatip olarak görev yapan Emrah Kaplan, her cuma günü camiye gelme imkani olmayan engelli vatandaslarin evlerine giderek hutbe okuyor.

Tatvanli Imam Camiye Gelemeyen Engelli Vatandaslarin Evlerine Giderek Hutbe Okuyor
Tatvan ilçesine 8 kilometre uzakliktaki Benekli köyünde 3 yildir imam hatip olarak görev yapan Emrah Kaplan, engelli rampasinin olmamasindan dolayi camiye gelemeyen engelli vatandaslari her cuma günü evlerinde ziyaret ederek hutbe okuyor. Cuma namazindan önce veya sonra ev ahalisinin müsaitligine göre evlere giderek engelli vatandaslara hutbe okuyan Kaplan, bu davranisiyla herkesin takdirini topluyor.

3 yildir Benekli köyünde imam hatip olarak görev yaptigini ve çesitli sosyal faaliyetlerle köylünün gönlünde taht olusturdugunu söyleyen Imam Hatip Emrah Kaplan, “200 hanelik Benekli köyüne 3 yil önce atandim. Atandigim ilk günlerde engelli kardeslerimin yol kenarlarinda kibleye dönüp namaz kildiklarini gördüm. Camimizin engelli rampasi yapilmadigindan dolayi engelli kardeslerimizin camiye gelmeleri konusunda engel teskil ettigi için ben de cuma günleri bu engelli kardeslerimi evlerinde ziyaret edip cuma hutbesini okumaya basladim. Köylülerden çok güzel dönüsler aldim. Köyde sadece engelli kardeslerimize yönelik degil, gençlere de yönelik çalismalarimiz oldu. Gençlerimize yönelik de Bitlis Eren Üniversitesi Islami Ilimler Fakültesinden kendi alaninda uzman hocalari köye getirip, 15 günde bir köyümüze sohbete davet edip gençlerin ve köylülerin bilinçlenmesi açisindan faydali hizmetlerimiz oldu” dedi.

2016’da geçirmis oldugu is kazasindan sonra yataga bagli oldugunu söyleyen Akif Agir ise, “Geçirmis oldugum kazadan sonra cumalari camiye gidemiyorum. Sag olsun cami imami Emrah hocamiz evimize kadar gelip bizlere vaaz veriyor, hutbe okuyor. Hocamizdan çok memnunuz. Yetkililerden engelli rampasini talep ediyoruz. En azindan camiye gidip ibadetlerimizi yapmis oluruz” dedi.

Köylüler ise imam Emrah Kaplan’in bu hizmetinden memnun olduklarini dile getirdiler.
Kaynak: İHA