Karakocali Yaz Senliginde Köylüler Doyasiya Eglendi

Çorum’un Sungurlu ilçesine bagli Karakocali köyünde yaz senligi düzenlendi. Karakocali Köyü Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi tarafindan düzenlenen yaz senliginde köylüler doyasiya eglendi.

Karakocali Yaz Senliginde Köylüler Doyasiya Eglendi
Karakocali Köyü Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi Baskani Aslan Kirazli, “Bu yil 2.’sini düzenledigimiz bu organizasyonu geleneksel hale getirmeyi planliyoruz. Sizlerin de destegi ile daha güzel organizasyonlara imza atacagiz” dedi.

Dernek Yönetim Kurulu üyesi Neyyir Çitak ise, “Dernegimiz tarafindan düzenlenen ve henüz 2.’si olmasina ragmen, özellikle geleneksel diyoruz. Insallah bu etkinligi ömrümüz yettigi sürece her yil büyüyerek devam ettirecegiz. Köyden sehre göçün bu derece yogun oldugu sürede, iliskilerimizin zayifladigi bu noktada böylesi organizasyonlar oldukça önemli. Bu etkinlik sayesinde yillarca görmedigimiz akrabalarimizi, arkadaslarimizi, dostlarimizi gördük ve mutlu olduk" ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan yaz senliginde çesitli yarismalar düzenlendi.

Halat çekme ve çuval yarismasinda köylüler birbirleriyle kiyasiya yarisirken, yaz senliginde köylüler müzik esliginde doyasiya eglendi.
Kaynak: İHA