Bir Gün Sineklerinin 'Ölüm Uçusu' Basladi, Vatandas Tarihi Köprüye Akin Etti

Ömürlerinin yüzde 99’unu larva halinde suda geçiren ve bir gün sinekleri olarak bilinen yüz binlerce beyaz kelebegin adeta kar yagisini animsatan "ölüm uçusu" Sakarya’da basladi. Haberi duyan vatandaslar ise görsel sölen olusturan sinekleri izlemek için tarihi Sakarya Köprüsü’ne geldi.

Bir Gün Sineklerinin 'Ölüm Uçusu' Basladi, Vatandas Tarihi Köprüye Akin Etti
Ömürlerinin yüzde 99’unu larva halinde suda geçiren bir gün sinekleri erginlesme sürecini tamamlayarak Sakarya Nehri’nden çikmaya basladi.

Adapazari ilçesindeki Sakarya Köprüsü üzerinde bulunan aydinlatma direklerinin çevresinde toplanan binlerce sinek, çiftleserek ölmeye basladi.

Yüz binlerce beyaz kelebegin her yil tekrarlanan ve adeta kar yagisini animsatan "ölüm uçusu" görsel sölen olustururken haberi duyan vatandaslar ise tarihi köprüye akin etti. Bazi vatandaslar, sinekleri eline alirken bazi vatandaslar ise aydinlatma direkleri çevresinde uçusanlari cep telefonu kamerasiyla kayda aldi. Ilk defa sinekleri görmeye geldigini belirten Hatice Kaya, “Normalde Temmuz ve Agustos aylarinda geliyorlarmis daha erken gelmisler. Ben de haberini alir almaz görmeye geldim. Çok saskinim bir gün yasiyorlarmis ve yerler kelebek dolu çok garip geldi. Ekranlarda görüyorduk canlisini görmek daha da ayri bir duygu. Ilerleyen zamanlarda da bu sineklerin artacagi söyleniyor suan daha az ve az olmasina ragmen görüntü çok güzel” dedi.

Kaynak: İHA