Belediyelerin Su, Kanalizasyon Ve Altyapi Ihtiyaçlari SUKAP Ile Yenileniyor

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin ilgili kurulusu ILBANK ile belediyelerin içme suyu ve kanalizasyon altyapi ihtiyaçlari ‘Su Kanalizasyon ve Altyapi Projesi’ (SUKAP) kapsaminda yenileniyor.

Belediyelerin Su, Kanalizasyon Ve Altyapi Ihtiyaçlari SUKAP Ile Yenileniyor
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nin ilgili kurulusu ILBANK ile belediyelerin içme suyu ve kanalizasyon altyapi ihtiyaçlari ‘Su Kanalizasyon ve Altyapi Projesi’ (SUKAP) kapsaminda yenileniyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla yerel yönetimlerin içme suyu sebeke, içme suyu aritma, atik su sebeke, atik su aritma ihtiyaçlarinin desteklenmesine yönelik olarak baslatilan ve ILBANK tarafindan yürütülen SUKAP çalismalarini degerlendirdi.

“Belediyelere 117 milyar lira degerinde hibe ve kredi destegi sagladik”

ILBANK eliyle, belediyelere saglanan hibe ve kredi destekleriyle sehirlerin altyapi ve üstyapisini ihya ettiklerini kaydeden Bakan Özhaseki, “Sehirlerimizi Türkiye Yüzyili’na hazirlamaya devam ediyoruz. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla; yerel yönetimlerin su, kanalizasyon ve altyapi projelerini desteklemek amaciyla 2011 yilinda baslatilan SUKAP kapsaminda belediyelerimize güncel maliyeti 117 milyar lira degerinde olan hibe ve kredi destegi sagladik. 556’si içme suyu sebeke ve içme suyu aritma, 859’u atik su sebeke ve atik su aritma olmak üzere toplam bin 415 projeyi tamamladik. Altyapi ve üstyapi yatirimlarimizla, sehirlerimizi güçlendirmeyi sürdürecegiz” dedi.



SUKAP, belediyelere uygun kosullarda kredi sagliyor

SUKAP ile nüfusu 25 binin altinda olan belediyelere proje bedelinin yüzde 50’si oraninda hibe, geriye kalan kisimlar için ise uygun kosullu krediler saglaniyor. Nüfusu 25 binin üstünde olan belediyelere ise proje bedelinin yüzde 100’üne kadar uygun kosullarda kredi veriliyor. Temin edilen finansman ile SUKAP kapsaminda uygun görülen altyapi projeleri ILBANK tarafindan ihale ediliyor, kontrolörlügü tamamlanarak ilgili yerel yönetime teslim ediliyor.
Kaynak: İHA