Ankaralilar Her Sabah Güne Sporla Basliyor

Ankara Büyüksehir Belediyesi, baskentte spor yapilmasini tesvik eden projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. ‘Saglikli Adimlar, Saglikli Baskent’ sloganiyla kent genelindeki park ve rekreasyon alanlarinda baslattigi ‘Parklarda Spor’ etkinlikleri; pazartesi, çarsamba ve cumartesi günleri 08.30-11.00 saatleri arasinda ücretsiz olarak gerçeklestiriliyor.

Ankaralilar Her Sabah Güne Sporla Basliyor
Ankara Büyüksehir Belediyesi, Baskentte spor yapilmasini tesvik etmek amaciyla tüm vatandaslari ‘Saglikli Adimlar, Saglikli Baskent’ sloganiyla park ve rekreasyon alanlarinda spor yapmaya davet ediyor. Büyüksehir Belediyesinin saglikli ve zinde bir hayat için kent genelindeki 17 parkta sürdürdügü spor faaliyetleri; pazartesi, çarsamba ve cumartesi günleri 08.30-11.00 saatleri arasinda uzman spor egitmenleri esliginde gerçeklesiyor. Jimnastikten kosuya, esneme hareketlerinden spor aletlerinin kullanimina kadar birçok aktivitede vatandaslara eslik eden beden ögretmenleri, spor yaparken yapilan yanlislar hakkinda da bilgilendirmeler yapiyor.

Baskentliler hem spor yapiyor hem de eglenceli dakikalar yasiyor

Uzman antrenörler ve beden egitimi ögretmenleri esliginde açik havada düzenlenen programlara katilan baskentliler hem saglikli kaliyor hem de eglenceli dakikalar yasiyor. Spor etkinliklerine yogun talep oldugunu dile getiren Kadin ve Aile Hizmetleri Dairesi Spor Proje Sorumlusu Nil Nihal Duman, “Ankara Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi Aile Yasam Merkezleri Sube Müdürlügü tarafindan koordine edilen Saglikli Adimlar Saglikli Baskent sloganli Parklarda Spor Etkinlikleri 5 Haziran’da baslamis bulunmaktadir. Degerli Baskentlilere saglik için spor yaptiriyoruz. Degerli beden egitimi ögretmenlerimiz ve uzman antrenörlerimizle sahalardayiz” dedi.



17 noktada spor faaliyeti

Vatandaslardan gelen yogun talep üzerine düzenlenen ve artik yaz aylarinda gelenek haline gelen Parklarda Spor Etkinlikleri’nin düzenlendigi parklar ise söyle:

“Altinpark-Altindag, Kurtulus Parki-Çankaya, Segmenler Parki-Çankaya, Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleskesi-Çubuk, Göksu Parki-Etimesgut, Kelebek Su Parki-Etimesgut, Sehit Uzman Çavus Can Ince Parki- Etimesgut, Necmettin Erbakan Parki-Kahramankazan, Esertepe Parki (Esertepe Aile Yasam Merkezi Önü)- Keçiören, Safak Tepe Parki- Mamak, GOP Parki-Sincan, Harikalar Diyari Parki- (3.Kapi Girisi)-Sincan, Yunus Emre Sevgi Parki- Sincan, Cemre Parki-Yenimahalle, Erol Kaya Parki- Yenimahalle, Vedat Dalokay Parki- Yenimahalle, Zeynepcik Parki- Yenimahalle.”
Kaynak: İHA