Kastamonu'da Yumurtaci Göleti, Vatandaslarin Ugrak Yeri Haline Geldi

Kastamonu’da vatandaslar, Kurban Bayrami’nin bitmesinin ardindan piknik yapmak amaciyla Daday’in Yumurtaci Göleti’ne giderek hem dinlendi hem de pikniklerini yapti.

Kastamonu'da Yumurtaci Göleti, Vatandaslarin Ugrak Yeri Haline Geldi
Mübarek Kurban Bayrami’nin bitmesiyle birlikte piknikçiler, Kastamonu’da hem yorgunluklarini atmak hem de aileleriyle vakit geçirmek için piknik alanlarini tercih etti. Kastamonu’nun son yillarda gözde mekani haline gelen ve özellikle ailelerin tercih ettigi Daday’a bagli Yumurtaci Göleti’de piknikçilerin ugrak yeri haline geldi. Kastamonu’da il merkezinde ikamet eden ya da il disindan Kastamonu’ya Kurban Bayrami’ni geçirmek için gelen vatandaslar, ailelerini de alarak Daday Yumurtaci Göleti’ne gitti. Bazi aileler karavanini alarak bazi aileler özel araçlariyla Yumurtaci Göleti’ne gelirken kurbanini kesen aileler burada mangal yakarak hosça vakit geçirdi. Son yillarda Kastamonu’nun gözde mekani haline gelen Yumurtaci Göleti’nde olta balikçilari da oltalarini atarak balik tutmaya çalisti. Yumurtaci Göleti’nde hosça vakit geçiren aileler, hem dinlenme imkani buldu hem de sessiz ve sakin olan gölette bir nebze de olsa sehrin stresini atma firsati elde etti.

Kastamonu’da il merkezinde ikamet ettiklerini söyleyen Serkan Çaliskan, genellikle hafta sonlari Daday’a Yumurtaci Göleti’ne kafa dinlemek için geldiklerini belirterek, “Doga ve yesillik olarak çok güzel bir yer. En güzel tarafi da sakin bir yer. O yüzden Yumurtaci Göleti’ni tercih ediyoruz” dedi.

Yumurtaci Göleti’ni özellikle ailelerin tercih ettigini belirten Çaliskan, “Herkes burada kendi seviyesini biliyor. Kimse kimseyi rahatsiz etmiyor. Burada kimse gürültü yapmiyor. Bazi yerlerde silah falan atanlar oluyor. Fakat Yumurtaci Göleti’nde ben daha hiç karsilasmadim. Aileler, piknik yapmak isterlerse, kafalarini dinlemek isterlerse rahatlikla buraya gelebilirler. Göletimizde kurbagalarimiz da var. Kurbagalar belirli araliklarla ses çikartiyorlar. Belirli araliklarla da susuyorlar. Nedenini bizlerde bilemiyoruz fakat bir süre sonra alisiyorsunuz ve kurbaga seslerini duymuyorsunuz. Gölette balikta tutuluyor. Oltaya çok fazla balik gelmiyor. Bir hayli fazla olta atan oluyor gölete ama ben daha dogru dürüst burada balik tutan bir arkadasa rastlamadim” diye konustu.

Esi ile birlikte karavanla Yumurtaci Göleti’ne geldigini anlatan Ebru Çaliskan ise, “Esim ile birlikte karavan aldik. Hafta sonlari karavanimizla ailemizle birlikte piknik yapmak için genellikle Yumurtaci Göleti’ne geliyoruz. Yumurtaci Göleti Daday’da bulunuyor. Biz, çok begeniyoruz, sakin ve sessiz bir yer. Ailelerin piknik yapmasi için bence çok uygun bir yer” seklinde konustu.

Kastamonu’dan gezmeye geldiklerini ifade eden Erva Ince Çaliskan da, “Yumurtaci Göleti’ne ailemle birlikte geldik. Çok begeniyoruz burasini, burada piknik yapiyoruz. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA