Hitit Üniversitesi Ve TOBB Çorum Kadin Girisimciler Kurulu'ndan Girisimcilik Protokolü

Hitit Üniversitesi ile TOBB Çorum Kadin Girisimciler Kurulu arasinda üniversite-sanayi is birligi çerçevesinde yeni bir protokol imzalandi.

Hitit Üniversitesi Ve TOBB Çorum Kadin Girisimciler Kurulu'ndan Girisimcilik Protokolü
Protokol ile ögretim elemanlari, personel ve ögrencilerin ‘girisimcilik’ alanindaki çalismalarina ve gelisimlerine destek olunmasi hedefleniyor.

Hitit Üniversitesi ve TOBB Çorum Kadin Girisimciler Kurulu, imzaladiklari protokol ile girisimcilik ekosisteminin güçlenmesine katkida bulunmayi ve gençler ile kadinlarin girisimcilik yolculuklarinda yanlarinda olmayi amaçliyor.

Bu noktada sürdürülebilir kalkinma çerçevesinde, kadinlar ve gençlere yönelik egitim, seminer, panel ve çalistay gibi çesitli etkinlikler de düzenlenecek. Isbirligi protokolü Hitit Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Esref Savas Basçi ve TOBB Çorum Kadin Girisimciler Kurul Baskani Zeynep Çenesiz Yarimca tarafindan imzalandi.

TOBB Çorum Kadin Girisimciler Kurul Baskani Zeynep Çenesiz Yarimca, Hitit Üniversitesi ile isbirligi içerisinde girisimcilik, mentorluk ve rol modellik gibi alanlarda çesitli faaliyetler gerçeklestirdiklerini ifade ederek benzer çalismalarin daha profesyonel ilerlemesi için yeni bir isbirligini hayata geçirdiklerini belirtti.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Esref Savas Basçi da Hitit Üniversitesi olarak proje tabanli çalismalarin yapilmasini ve girisimcilik ekosisteminin yayginlasmasini önemsediklerini vurguladi. TOBB Çorum Kadin Girisimciler Kurulu ile bu çerçevede yeni bir isbirligine basladiklarini ifade eden Basçi, Hitit Üniversitesi Girisimci Liderler Kulübü’nün protokol kapsaminda yapilacak çalismalarda önemli rol oynayacagini söyledi.

Kaynak: İHA