Besiciler Sicaktan Etkilenen Büyükbas Hayvanlarini Derede, Küçükbas Hayvanlarini Da Agaç Diplerinde Serinletiyor

Hava sicakliginin mevsim normallerinin üzerinde seyrettigi Bayburt’un Demirözü ilçesinde besiciler ögle saatlerinde sicaktan etkilenen büyükbas hayvanlarini derede, küçükbas hayvanlarini da agaç diplerinde serinletiyor.

Besiciler Sicaktan Etkilenen Büyükbas Hayvanlarini Derede, Küçükbas Hayvanlarini Da Agaç Diplerinde Serinletiyor
Kentte zaman zaman mevsim normallerinin üzerine çikan hava sicakligi insanlar kadar hayvanlari da olumsuz etkiliyor. Demirözü ilçesine bagli Gökçedere beldesinde yasayan besiciler, günese maruz kalarak sicak havadan etkilenen küçükbas hayvanlarini agaç diplerine sokarak serinlemelerini sagliyor.

Besicilerden Ünal Seker, bu yil yasanan asiri sicaklardan dolayi hayvanlarin bunaldigini hatta sicak havanin zaman zaman hastalanmalarina dahi neden oldugunu söyledi.



Bu nedenle hayvanlarin ögle saatlerinde agaç diplerinde serinlemeye geçtiklerini ifade eden Seker, “Sicak onlar da bunaliyor. Onlar da biz de agaç dibinde uyuyoruz, serinliyoruz” dedi.

Küçükbas hayvanlar agaç diplerinde serinlerken büyükbas hayvanlar ise genellikle sulu dereleri tercih ediyor. Suya giren büyükbas hayvanlar sicak havada bir süre kalarak böyle serinliyor.

Besici Bünyamin Ayata, “Çobanlik yapiyoruz. Sicak hava bizi de sürüyü de etkiliyor. Zervecik mevkiinde inekleri otariyorum. Ögle oldu mu suya dogru yaklasiyorlar, dereye girip serinliyorlar” dedi.

Kaynak: İHA