Bakan Göktas Açiklamasi 'Kadin Girisimciler Ihtiyaç Duyduklari Bilgi Ve Desteklere Web Sitemiz Üzerinden Ulasiyor'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, “Bakanlik olarak girisimci olan ve girisimci olmayi hedefleyen kadinlar için egitim, arastirma, finansal destek ve mentorluk çalismalarini tek bir platformda topladik. Kadin girisimciler ihtiyaç duyduklari bilgi ve desteklere ’https://kadingirisimci.gov.tr/’ web sitemiz üzerinden ulasiyor” dedi.

Bakan Göktas, Bakanlik olarak güçlü kadin, güçlü aile, güçlü Türkiye hedefiyle, kadin girisimciliginin tesvik edilmesi ve desteklenmesi amaciyla büyük bir kararlilikla çalismalarini sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi arasinda imzalanan “Kadin Girisimciliginin Gelistirilmesine Yönelik Is Birligi Protokolü” ile kadin girisimciliginin gelistirilmesi ve kadinlarin gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarinin kolaylastirilmasina yönelik is birligi yaptiklarini hatirlatti.

"Finansal destek ve mentorluk çalismalarini tek bir platformda topladik"

Göktas, “Türkiye’de kadin girisimci sayisini artirmayi, mevcut kadin girisimcilerin güçlendirilmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda bakanlik olarak girisimci olan ve girisimci olmayi hedefleyen kadinlar için egitim, arastirma, finansal destek ve mentorluk çalismalarini tek bir platformda topladik. Kadin girisimciler ihtiyaç duyduklari bilgi ve desteklere https://kadingirisimci.gov.tr/ web sitemiz üzerinden ulasiyor” ifadelerini kullandi.

"Is, staj, egitim ve girisim desteklerinden yararlaniyor"

Web sitesinde kadin girisimciligi alaninda kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluslari, üniversiteler ve uluslararasi kuruluslar tarafindan sunulan hizmetlerin yer aldigini belirten Göktas, sunlari kaydetti:

“Kadin girisimciler destek ve tesvikler basligi altinda, bakanliklar, Kredi Garanti Fonu, bankalar, kalkinma ajanslari gibi kurum ve kuruluslar tarafindan sunulan destek ve tesviklere kolayca ulasabiliyor. Ayrica Bakanligimiz ve Tarim ve Orman Bakanligi is birliginde yürüttügümüz ’Kadinlarin Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’ kapsaminda kadin kooperatiflerinin ve ürünlerinin tanitimi basta olmak üzere kooperatifler arasinda is birligi agi olusturmalarina destek olan 593 kadin kooperatifinin kayitli oldugu Kadin Kooperatifleri Web Portalina (www.kadinkoop.org) da eriserek, kadin kooperatiflerinin çalisma alanlarina iliskin bilgi sahibi oluyor. Kadin girisimcilerimiz yine web sitesi üzerinden Bakanligimizca yürütülen ’Gelecegini Kuran Genç Kadinlar Projesi’ kapsaminda olusturulan dijital portaldaki (www.geleceginikurangenckadinlar.org) firsatlar haritasinda is, staj, egitim ve girisim desteklerinden yararlaniyor. Asistan destegi ile yapay zekanin avantajlarindan faydalanarak sorularini yazip, ihtiyaç duyduklari bilgiye daha kisa sürede ulasabiliyor.”

Girisimci kadinlara özel yayinlar

Göktas, web sitesinde kadin girisimciligi alanindaki mevcut duruma ve verilere iliskin güncel bilgilerin ve kadinlara ilham vermesi amaciyla rol model girisimci kadinlarin basari hikayeleri ve iyi uygulama örnegi olan proje ve çalismalarin da yer aldigini belirterek, ayrica site üzerinden kadin girisimciligi alanindaki faaliyetlere iliskin haberler, kadin girisimciligi konusunda düzenlenecek etkinlikler ve yapilacak çalismalara iliskin duyurular ile girisimcilik ve kadin girisimciligi özelinde hazirlanan yayinlara ulasilabildigini ifade etti.

Kaynak: İHA