Yozgat'ta 20'Nin Üzerinde Sokak Köpegi Ölü Bulundu

Yozgat’in Azizli Mahallesi’nde 20’den fazla sokak köpegi ölü olarak bulundu. Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, zehirlendikten sonra köpeklerin toplu olarak bölgeye atildigini söyledi.

Yozgat'ta 20'Nin Üzerinde Sokak Köpegi Ölü Bulundu
Yozgat Kati Atik Birligi yakinlarinda sokak köpeklerinin toplu halde ölü bulundugu bilgisini alan Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, belediye ekipleriyle olay yerine gitti. Yapilan incelemede 20’nin üzerinde köpegin siringa yardimiyla kimyasal madde kullanilarak öldürülüp, toplu halde daglik alana birakildigi tespit edildi. Telef olan hayvanlar belediye ekiplerinin kazdigi kuyuya gömülürken, hayatta kalan 30’a yakin yavru ve yetiskin köpek ise belediye barinagina götürülerek tedavi ve bakimlari yapildi.

“Bir vahsete tanik olduk”

Insan olarak bir vahsete tanik olduklarini belirten Yozgat Belediye Baskani Kazim Arslan, “Ögretim görevlisi bir arkadasimiz bize ihbarda bulundu, biz de olay yerine gittik. Kati atik tesisimize 300 metre mesafede 20’nin üzerinde yetiskin köpegin zehirlenip o bölgeye atildigini gördük. Bunlar igne ile zehirlenmisler, köpekler baska bir yerde zehirlenip buraya atilmislar. Daha kötü olani da bu ölen köpeklerin yavrulari vardi, 30’un üzerinde yavru köpek vardi o bölgede. Onlar da perisan haldeydi. Görevli arkadaslarla yavrulari ve sag olan diger yetiskin köpekleri belediyemizin barinagina getirerek bakimlarini yaptik” dedi.



“Böyle bir vahseti kabul etmek mümkün degil”

Zehirlenerek öldürülen köpeklerin belediye ekiplerince gömüldügünü ifade eden Baskan Arslan, “Ölmüs köpekler saglik açisindan da sorun olusturmaya ve kokmaya baslamisti. Onlari da orada büyük bir çukur açarak gömdük. Tabii bunu kabul etmek mümkün degil. Böyle bir vahsetin savunulacak bir tarafi da olamaz. Bu dönemde böyle bir vahseti ve bunu yapanlari da insan olarak kabul etmek mümkün degil. Biz üzerimize düsen insanlik görevini yapacagiz, bu canlilara merhametle yaklasacagiz. Bu yavrularin da hepsinin bakimini ve beslenmesini biz yapacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA