Herkes Bayram Tatilinde Onlar Görevinin Basinda

Rize’de Kurban Bayrami tatilini firsat bilen vatandaslar bayramin tadini çikarirken insan yasamin sekteye ugramamasi için faaliyet veren polis, jandarma, itfaiye ve saglik ekipleri gibi meslek gruplari çalismalarina bir an bile ara vermeden devam etti.

Herkes Bayram Tatilinde Onlar Görevinin Basinda
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan bayram tatilinin 9 gün olarak açiklanmasinin ardindan herkes tatilini yapmak üzerine köylerine akin etti. Öte yandan bayram tatillerini de insanlarin yasamlarinin sekteye ugramamasi için kendini görevine adamis olan saglik personeli, itfaiyeciler, jandarma ve polis ekipleri bayram tatili boyunca da görevlerini sürdürdü. Bayramin gizli kahramanlari sayesinde bir çok olumsuzluk büyümeden önlendi.

“Ailemizle olmadigimiz kadar ekip arkadaslarimizla birlikteyiz”

Bayramlarin artik kendilerine zor gelmedigini ekip arkadaslarini ailelerinden daha çok gördüklerini ifade eden Itfaiye Çavusu Ibrahim Agirbas, “Öncelikle tüm Islam aleminin bayrami mübarek olsun. Bayramda çalismaktayiz. 7-24 esasina göre çalisiyoruz. Allah kimsenin basina kaza bela vermesin. Herhangi bir olay oldugu zaman müdahale etmeye çalisacagiz. Isimiz zor. Devletimiz her türlü imkâni bize sagliyor. Bize devletimizin verdigi bütün imkanlari en iyi sekilde kullanmaya çalisiyoruz. Bir olay aldigimiz zaman 45 saniye içerisinde istasyonu terk etmek zorundayiz. Bizim burada her gün çalismalarimiz var. Egitimlerimiz var. Bize artik zor gelmiyor. Biz bir ekip olduk. Ailemizle olmadigimiz kadar ekip arkadaslarimizla birlikteyiz. Allah’a sükür itfaiyeciyiz. Bir daha dünyaya gelsek itfaiyeciligi seçeriz” ifadelerini kullandi.

“Bayramlarda özellikle çalisiyoruz”

Bayramlarda özellikle kesim olaylarinin acil servislere basvurdugunu ifade eden Acil Tip uzmani Ismail Atas, “Acil servisimizde özellikle ilk günlerde gördügümüz vakalar daha çok kesi vakalari oluyor. Özellikle kurban kesilmesinde vatandaslarimizda kesilmeler olabilmekte. Bizim burada genis bir acilimiz var. Biz 2 acil tip uzmani ve 5 acil asistani olarak biz buralarda tedavi yaptik. Acil servisimizde müdahalelere devam ediyoruz. Biz acil tip uzmanlar bu sekilde. Bayramlarda özellikle çalisiyoruz. Özellikle diger branslarin kapali olmasi bizim yükümüzü daha çok arttiriyor. Bayramdan sonra daha rahat oluyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA