Bakan Göktas Açiklamasi 'Sosyal Medya Çalisma Grubu Araciligiyla 2 Bin 58 Içerige Müdahale Ettik'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, çocuklarin dijital ortamlarda psikososyal gelisimlerini olumsuz etkileyebilecek içerikleri yakindan izlediklerini belirterek, Sosyal Medya Çalisma Grubu araciligiyla 2 bin 58 içerige müdahale ettiklerini açikladi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, son yillarda dijitallesme ile çocuklarin büyük bir risk altinda oldugunu belirterek, çocuklarin dijital ortamda karsilastiklari veya karsilasabilecekleri içerikleri yakindan takip ettiklerini belirtti.

Bakanlik bünyesinde olusturulan Sosyal Medya Çalisma Grubu ile çocuklari dijital ortamlar üzerinden karsilasabilecekleri risklerden koruduklarini vurgulayan Bakan Göktas, çocuklara yönelik koruyucu ve önleyici hizmetleri titiz bir sekilde yürüttüklerini söyledi.



Çocugun üstün yarari ilkesini benimseyerek, her bir çocugun güvenli ortamlarda yasamalarini saglayacak çalismalari kararli bir sekilde sürdürdüklerini kaydeden Bakan Göktas sunlari dile getirdi:

“Çocuklarin dijital ortamlar üzerinden karsilasabilecekleri riskleri tespit etmek, koruyucu ve önleyici faaliyetler yürütmek amaciyla Sosyal Medya Çalisma Grubumuz aktif bir sekilde görevini sürdürüyor.”

“Çocuklarin psikososyal gelisimlerini olumsuz etkileyebilecek 2 bin 58 içerige müdahale ettik”

Çocuklarin siber zorbalik, uygunsuz içerik, kisisel verilerin korunmasi ve mahremiyetin ihlali gibi konularda savunmasiz bir konumda bulundugunun altini çizen Bakan Göktas, “Bakanlik olarak çocuklarin dijital ortamlarda psikososyal gelisimlerini olumsuz etkileyebilecek içerikleri yakindan izliyoruz. Bu kapsamda Sosyal Medya Grubumuz araciligiyla 2 bin 58 içerige müdahale ettik. Buna ek olarak riske maruz kaldigi tespit edilen çocuklara yönelik gerekli psikososyal destegi sagliyoruz. Ihtiyaç dogrultusunda sosyal hizmet müdahalesini de gerçeklestiriyoruz ” ifadelerini kullandi.

Bakan Göktas, çocuklarin olumsuz içeriklere maruz kalmamasi için müdahale sürecinde Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu Baskanligi, Emniyet Genel Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile is birligi yaptiklarini ifade etti.

Kaynak: İHA