Bakan Yumakli, Pinarbasi'nda Ilçe Halki Ile Bayramlasti

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Kastamonu’nun Pinarbasi ilçesinde vatandaslarla bayramlasti. Bakan Yumakli, “Eger güçlü ve kuvvetli olmazsaniz, o ülkelerden hiçbir farkinizin kalmayacagi bir sürece çok rahatlikla girebilirsiniz” dedi.

Bakan Yumakli, Pinarbasi'nda Ilçe Halki Ile Bayramlasti
Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Kurban Bayrami’ni geçirmek üzere memleketi Kastamonu’ya geldi. Kastamonu’daki bayramlasma programlarinin ardindan Bakan Yumakli, Pinarbasi ilçesine geçti. Pinarbasi’nda ilk olarak Belediye Baskanligi binasini ziyaret eden Bakan Yumakli, ardindan ilçe halki ile düzenlenen bayramlasma programina katildi.

Pinarbasi Meydani’nda gerçeklestirilen bayramlasma programinda konusan Bakan Yumakli, Kastamonu’yu ziyaret eden insanlarin ayrildiktan sonra tekrar kente gelmek için iple çekmesi gerektigini söyleyerek, "Bizim Kastamonu’da çok genis tarlalarimiz yok. Diger sehirlerden Kastamonu’yu ayiran yogun bir ormana sahip. Bunun degeri ve bunun kiymeti ilerleyen zamanda daha da artacak. Onun disinda insanlarin hakikaten nefes almak için kaçmak istedigi özelliklere sahip. Yani Kastamonu’nun denizi de var, ormani da var, kültür varliklari da var. Bu özelliklere ve bu degerlere sahip bir sehrin ve o sehrin çok farkli özelliklerine sahip ilçelerinin artik kabugunu kirmasi lazim. Böyle gelmis böyle gider olmamasi lazim. Kastamonu’nun zaten kendisine ait bir ruhu var, ilçelerinin de bundan nasiplenmesi gerekiyor. Bu sehre, Kastamonu’ya ya da Pinarbasi’na gelen herkes döndügü zaman bir sonraki gelisini iple çekmesi gerekiyor. Elimizde çok önemli potansiyelimiz var ama bunu kullanmak için çok fazla geciktik. Bu yüzden her zamankisinden daha fazla çalismaya ihtiyacimiz var. Hemen yani basimizda farkli farkli ülkelerin farkli farkli problemleri bulunuyor. O ülkelerde söyleniyordu yahu bizlere bir sey olmaz diyorlardi. O isler öyle olmuyor. Eger güçlü olmazsaniz, eger kuvvetli olmazsaniz, o ülkelerden hiçbir farkinizin kalmayacagi bir sürece çok rahatlikla girebilirsiniz. Dolayisiyla benim yapacagim seyden ne olur demeyin. Herkesin bulundugu köyden, bulundugu ilçeden, bulundugu sehirden baslamak üzere elindeki her imkani gelismek için o duvara o tuglayi koymanin önemini mutlaka hissetmesi gerekiyor” diye konustu.

Türk milletinin ve Kastamonulularin Kurban Bayrami’ni kutlayan Bakan Yumakli, “Hac vazifesini yerine getirmis olanlarin Cenab-i Allah’ta onlarin hac vazifelerini kabul eylesin, dualarini kabul eylesin, saglicakla geri gelsinler. Ayrica herkesin babalar gününü de kutluyorum. Allah babalarimiza saglik ve sihhat versin, huzur versin, bir olalim hep beraber olalim insallah” ifadelerini kullandi.

Konusmasinin ardindan Bakan Yumakli, Vali Meftun Dalli, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Serap Ekmekci ile Pinarbasi Kaymakami Onur Çelik ve Pinarbasi Belediye Baskani Serkan Ari ile birlikte ilçe halkinin bayramini kutladi. Bayramlasmanin ardindan Pinarbasi Belediye Baskanliginca ilçe halkina etli pilav ikram edildi.
Kaynak: İHA