Bakan Yumakli, AK Parti'de Bayramlasma Programina Katildi

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Kurban Bayrami vesilesiyle ziyarette bulundugu Kastamonu’da yaptigi açiklamasinda Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilarina tepki göstererek, “Mesele, sadece bir ülkenin mazlum ve magdur insanlara uyguladigi soykirim degildir, Anadolu’nun savunmasidir” dedi.

Bakan Yumakli, AK Parti'de Bayramlasma Programina Katildi
Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, Kurban Bayrami’ni geçirmek üzere memleketi Kastamonu’ya geldi. Kastamonu Valiliginde düzenlenen bayramlas programina katildiktan sonra Güldal Aksit Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan huzurevi sakinleriyle de bayramlasan Bakan Yumakli, AK Parti Kastamonu Il Baskanligini ziyaret etti.

AK Parti’de il ve ilçe teskilatlari ile ilçe belediye baskanlari, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ve partililerle bayramlasan Bakan Yumakli, yaptigi konusmada, bayramlarin bagliligi saglayan en önemli degerlerden biri oldugunu kaydetti.

Kurban Bayrami’ni kutladiklari su günlerde yürek burkan olaylarin yasanmaya devam ettigini söyleyen Bakan Yumakli, “Daha öncesinde yaptiklarina, ’Olmadi’ deyip inkar eden bir katliamin icracisi, bir ülkenin bütün dünyanin basina sardigi bir belayi görüyoruz. Neden bunu söylüyoruz? Çünkü bunun iki unsuru var. Bir tanesi, millet olarak her zaman mazlumun ve magdurun yaninda olmusuzdur. Ikincisi, bunu Cumhurbaskanimiz birkaç defa söyledi, olay sadece bir ülkenin mazlum ve magdur insanlara uyguladigi soykirim degildir. Anadolu’nun savunmasidir ayni zamanda, bunu hiçbir zaman unutmamak gerekir. Biz o büyük idealleri, onlarin tabiriyle ’büyük’ dedikleri idealleri biliyoruz, farkindayiz. Dolayisiyla bizim hem mazlum ve magdur, ayni dine mensup insanlarin ugramis oldugu zulmü ve soykirimi bir taraftan engellemek için var gücümüzle çalisirken, diger taraftan dünyanin nereye dogru gittigini, onun sonuçlarinin engellenmemesi halinde o ideallerin nereye kadar uzanabilecegini mutlaka hepimizin göz önünde bulundurmasi gerekir. Sevgiyi de merhameti de dayanismayi da bir arada olmayi da aramizda yayginlastirarak bagliliklarimizi daha da güçlendirerek insallah bu süreçleri en iyi bir sekilde geçirecegiz. Katliamin büyük çogunlugunu çocuklar, yaslilar, kadinlar gibi savasla alakasi bulunmayan insanlar olusturuyor. Onlarin magduriyetlerini engellemek için dünyada Türkiye’nin önderliginde var olan bu karsi koymayi insallah yine Cumhurbaskani’mizin söyledigi gibi, ’Dünya besten büyüktür. Bu bes ülke dünyadan daha büyük degildir’ kavramini da oturtarak çözecegiz insallah” diye konustu.

Türkiye Yüzyili ideallerinin olduguna belirten Bakan Yumakli, “Bu ideallerimizi de her zaman için diri tutmak zorundayiz. Bir tanesi, zayif oldugunuzda neler olabilecegini bize gösterirken diger tarafta güçlü oldugunuzda ortaya koydugunuz her durus bir sonuç almaya dogru gidiyor. Dolayisiyla bayramlari da sahip oldugumuz degerleri de bu minvalde birlik beraberligimizi pekistirme misyonu olarak degerlendirecegi” seklinde konustu.

Hep birlikte bir ve diri olarak Türkiye’nin ikinci yüzyilina ulasacaklarina inandigini söyleyen Bakan Yumakli, “Yolumuz millete hizmet yoludur. Parti olarak Türkiye’nin ikinci yüzyilinda olmasi gerektigi gibi Sayin Cumhurbaskani’mizin, Genel Baskanimizin bize çizdigi hedeflere ulasmakla ilgili ne gerekiyorsa yapmayi bir amaç, hepimiz için bir hedef belirlemis durumdayiz. Hep söyle diyoruz, bizler milletimize, devletimize olmasi gereken hizmeti ne gerekiyorsa sonuna kadar yapacagiz. Bir olacagiz, beraber olacagiz, iri olacagiz, diri olacagiz ve hep birlikte insallah Türkiye’nin ikinci yüzyilina ulasacagiz. Tabii bunun için halihazirda AK Parti teskilatlarinin Türkiye’nin bugüne kadarki gelisme sürecinde saglamis oldugu katkinin bugünden sonra da bu yolda devam edecegini, etmesi gerektigini belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandi.

Bakan Yumakli’nin konusmasinin ardindan AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci, AK Parti Kastamonu Il Baskani Hasan Yagcioglu da partililere hitap ederek bayramlarini kutladi.
Kaynak: İHA