Komandolar Zeybek Performansiyla Göz Doldurdu

Bayburt’ta Jandarma Genel Komutanliginin 185’inci kurulus yil dönümü dolayisiyla Il Jandarma Komutanliginda program düzenlendi. Programda Bayburt Il Jandarma Komutanligi komandolarinin sergiledigi zeybek oyunu göz doldurdu, izleyenlerden büyük alkis topladi.

Komandolar Zeybek Performansiyla Göz Doldurdu
Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasiyla baslayan programda Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin’in kutlama mesaji okundu. Daha sonra Tegmen Onur Öksüz tarafindan Jandarma Komutanliginin tarihçesi hakkinda bilgiler verildi.

Jandarma Asayis Komando Bölük Komutanliginca Zeybek oyunu sergilendi. Izleyenlerden büyük begeni toplayan zeybek oyunu, havadan görüntülendi. Komandolarin birbirleriyle uyumlu bir sekilde sergiledigi performans, ilgiyle izlendi. Alandan alkislarla ayrilan komandolarin gösterisinin ardindan mayin arama köpegi Özne, hünerlerini sergiledi. Verilen komutlara harfiye uyan Özne’nin gösterisi il protokol üyeleri basta olmak üzere, çocuklar tarafindan çokça begenildi.

Programda konusan Il Jandarma Komutani Albay Dr. Talha Övet, "Jandarma Teskilatinin 185. kurulus yil dönümü vesilesiyle, basta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere ulusumuzun birlik ve beraberligi, vatanimizin bölünmez bütünlügü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazasi için canlarini seve seve feda eden aziz sehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve sükranla aniyor, Jandarma Teskilatinin fedakar personel ve ailelerine saglik, mutluluk ve esenlikler diliyorum.

Kahraman Jandarma Teskilati kiyamete kadar varligin daim, yolun açik, kilicin keskin, bilegin kavi, davan büyük olsun.

Allah, minareleri ezansiz, gönderleri bayraksiz, bu büyük milleti sevgisiz, merhametsiz, milleti sevgisiz, vatansiz ve kahramansiz birakmasin" dedi.

Jandarma Teskilatinin 185’inci kurulus yil dönümünü kutlayan Vali Eldivan, konusmasinda, "Varligi ile milletimize güven veren Jandarma Teskilatimiz; kuruldugu günden bu yana Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlügünün korunmasi ve kamu düzeninin saglanmasi yönündeki hizmetleriyle her zaman halkimizin yüksek takdir ve teveccühüne mazhar olmustur.

Jandarma Teskilatinin bu gurur gününde basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatani ve milleti ugruna canlarini feda eden aziz sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyor, kahraman gazilerimize sükranlarimi sunuyorum. Her zaman azim ve fedakârlikla serefli bir görev ifa eden Jandarma Teskilatimizin degerli mensuplarinin mübarek Kurban Bayramini simdiden tebrik ediyor ailelerinizle birlikte saglikli ve huzurlu günler diliyorum. Rabbim yar ve yardimciniz olsun" ifadelerine yer verdi.

Protokol konusmalarinin ardindan program, jandarma personellerince icra edilen canli müzik dinletisiyle son buldu.
Kaynak: İHA