Kastamonu'yu Gelen Kazakistan Heyeti, Horma Kanyonuna Ve Cam Terasa Hayran Kaldi

Kastamonu Üniversitesi’nin davetlisi olarak kente gelen Kazakistan heyeti, Pinarbasi ve Azdavay ilçelerinde bulunan cam teras ile Horma Kanyonuna ve Ilica Selalesine hayran kaldi.

Kastamonu'yu Gelen Kazakistan Heyeti, Horma Kanyonuna Ve Cam Terasa Hayran Kaldi
Kazakistan’in Karaganda Buketov Üniversitesi’nden Rektörlük Ofisi Baskani Serik Kalkamanov, Yabanci Diller Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tleuzhanova Gulnaz Koshkimbayevna, Kimya Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Nurmaganbetova Margarita Taukenovna, Fiziksel Kültür ve Spor Fakültesi Dekani Doç. Dr. Adanov Kuanyshbek Bulanovich, Türkiye’deki Üniversitelerle Is Birligi ve Proje Koordinatörü / Türk Dili Okutmani Asuman Ergün, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’i ziyaret etti. Ziyaretin ardindan Kazakistan heyeti, Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alptekin Sökmen ve Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Ögretim Üyesi Hikmet Haberal’in koordinatörlügünde Kastamonu’nun dogal güzellikleriyle ön plana çikan Azdavay ve Pinarbasi ilçelerini gezdi.

Prof. Dr. Sökmen ve Haberal, Kazakistan heyetine Kastamonu’nun tabiat güzelliklerini anlatmak ve tanitmak amaciyla Küre Daglari Milli Parki sinirlari içerisinde bulunan Azdavay Çatak Kanyonu üzerindeki cam teras ile Azdavay Atli Turizm Merkezini gezdirdi. Ardindan Sökmen ve Haberal, Kazakistan heyetiyle Pinarbasi ilçesine geçerek ahsap platform üzerinden 3 kilometre boyunca yürünerek geçilen Horma Kanyonunu ve Ilica Selalesini gezdirdi.

Sökmen ve Haberal, Kazakistan heyetine gezi yapildigi sirada bölgenin tarihini ve kültürünü anlatarak, turizm degerlerinden örnekler verdi. Sökmen ve Haberal, Kazakistan heyetine Kastamonu’nun cografi isaretli gastronomi ürünlerini de tattirdi.

Kastamonu Üniversitesine yapilan ziyarette Merkezi Arastirma Laboratuvari’ni gezen heyet, inceleme gezisinin ardindan iki kurum arasinda “Kazak ve Türk Dilleri ve Edebiyatlari Alaninda Uluslararasi Ortak Yüksek Lisans Egitim ve Ögretim Programi Tesisine” iliskin protokol imzaladi.
Kaynak: İHA