HAK-IS Konfederasyonu'ndan Bayram Mesaji

Hak Isçi Sendikalari Konfederasyonu (HAK-IS) tarafindan Kurban Bayrami vesilesiyle yazili mesaji yayimlandi.

HAK-IS Konfederasyonu Yönetim Kurulu tarafindan yapilan açiklamada, bütün çalisanlarin, HAK-IS üyelerinin ve vatandaslarin Kurban Bayraminin tüm insanliga baris, saglik, huzur ve mutluluk getirmesini temenni edildi. Açiklamada, Filistin’de ve Gazze’de yasanan katliamin son bulmasini ümit edildigi ifade edildi.

Bayramlarin, hakça paylasmayi, kardesçe yasamayi, büyükleri hatirlamayi, küçükleri sevmeyi, birlik, beraberlik ve dayanismayi güçlendirmeyi, hosgörü ve anlayisi yükseltmeyi en güzel anlatan özel günler oldugunu dile getirilen açiklamada su ifadelere yer verildi:

“Kurban Bayrami vesilesiyle, medeniyetimizde önemli bir yeri olan toplumsal dayanismanin, kardesligin ve paylasmanin bir kez daha hatirlanmasi ve güçlendirilmesini temenni ediyoruz. Mübarek Kurban Bayraminin dünyada barisin saglanmasina vesile olmasini temenni ediyoruz. Filistin ve Gazze’de katil devlet Israil tarafindan gerçeklestirilen soykirim ve katliami bir kez daha güçlü bir sekilde kiniyoruz. Netenyahu ve savas kabinesinin uluslararasi ceza mahkemesinde yargilanarak en agir cezayi almalari için uluslararasi kuruluslari vicdanli davranmaya davet ediyoruz. HAK-IS olarak, tüm dünyanin gözü önünde vahsice katledilen Filistinli kardeslerimizin sesinin duyurulmasi adina tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edecegimizi bir kez daha yineliyoruz. HAK-IS Konfederasyonu olarak, tüm üyelerimizin, çalisanlarin, emek hareketinin ve bütün Islam Aleminin Kurban Bayrami’ni en içten dileklerimizle kutluyor, baris, saglik, huzur ve kardeslik içerisinde nice bayramlara ulasmayi temenni ediyoruz”
Kaynak: İHA