Findikli'da Kurban Saticilarinin Belediye Baskani Ve Yakinlarinin Saldirisina Ugradigi Iddiasi

Rize’nin Findikli ilçesinde belediye tarafindan kurulan kurban pazari hakkinda sikayeti olan kurban saticilari Belediye Baskani Ercüment Sahin Çervatoglu ve beraberindekiler tarafindan darp edildigini iddia ettiler.

Findikli'da Kurban Saticilarinin Belediye Baskani Ve Yakinlarinin Saldirisina Ugradigi Iddiasi
Kurban Bayraminin gelisiyle her bölgede kurulan kurban pazarlarindan Findikli ilçesinde de kuruldu. Belediye tarafindan gösterilen alanda konuslanan kurban saticilari hayvan basina verdikleri ücretler karsiliginda satis yaptirabiliyor. Ancak kurban saticilari kendilerine gösterilen alanin yeterli olmadigini ve fiyatin fazla oldugunu dile getirince iddiaya göre CHP’li Belediye Baskani Ercüment Sahin Çervatoglu ve yanindakilerin saldirisina ugradi.

“Silahli bir olay oldu”

Magduriyetlerini dile getirdiklerine saldiriya ugradiklarini ifade eden Ümit Yasar Köseoglu isimli hayvan saticisi, “Hayvanlarimizi burada kurban pazarinda satiyoruz. Findikli Belediyemizin bize sagladigi alan burasidir. Bu alan ayni zamanda Findikli Belediyesinin çöp dökmüs oldugu alandi. Burayi daha önce zabita arkadaslarla, belediye baskan yardimcilari ile konusmamiza ragmen yine bize ayni yeri tahsis ettiler. Tahsis edilen yerde bir tane tuvalet bile yok. Yolumuz sikintili. Normal bir araba ile buraya gelmek çok zor. Burada herhangi bir düzen yok. Bunun yaninda belediye bizden fahis bir sekilde para istiyor. Küçükbas hayvan basina 250 TL, büyükbas hayvan basina bin TL ödememizi istiyor. Bizde bunun fazla oldugunu dile getirdik. Baskanla görüsmek istedik. Hizmet almak istedigimizi söyledigimiz zaman belediye baskani ve yanindakiler bize gelip burada saldirdilar. Silahli bir olay oldu. Burada darbe yedik. Bu konunun arastirilmasini gerekenin yapilmasini istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Bizim burada tuvalet, su, elektrik olmadigi için onlari istedik”

CHP’li Belediye tarafindan gösterilen bu alanla insani ihtiyaçlarinin hiçe sayildigini ifade eden Yasar Özkan ise “Belediyeden hizmet istedik. Randevu almistik. Randevu öncesinden 1 gün önce geliyor. Burada bizi darp ediyor. Korumasi bize silah çekiyor. Is makinesi çagiriyor. Burayi hayvanlarla beraber yikacagini söylüyor. Bizim burada tuvalet, su, elektrik olmadigi için onlari istedik. Biz onlari darp etmedik. Biz onlara karsi hiç bir sey yapmadik. Buna ragmen zorla vatandasin hayvan satamadigimizi söylememize ragmen vatandasin cebindeki bütün parayi aldi. Biz böyle bir sey istemiyoruz. Biz burada dogup büyüdük. Biz bu çöplügün içerisindeyiz. Hiçbir hizmetimiz yok. Maalesef darp edildik. Bize burada silah çekildi. Böyle bir belediyecilik yok” seklinde konustu.

Kaynak: İHA