Çöp Konteynirina Atilan Kaplumbagalari Temizlik Görevlisi Kurtardi

Kastamonu’nun Cide ilçesinde çöp konteynirina atilan kaplumbagalar temizlik görevlisinin dikkati sayesinde fark edilerek, yeniden dogal yasamina salindi.

Çöp Konteynirina Atilan Kaplumbagalari Temizlik Görevlisi Kurtardi
Kastamonu’nun Cide ilçesinde belediyede temizlik görevlisi olarak çalisan Ömer Salman ve Mustafa Acar, ekip arkadaslariyla birlikte ilçe merkezindeki çöp konteynirlarini bosaltmaya çikti. Bu sirada çöp konteynirina atilan kaplumbagalari fark eden Ömer Salman ve Mustafa Acar, çöp konteynirindan kaplumbagalari çikardi. Ardindan Ömer Salman ve Mustafa Acar, sicaktan bunalan, bitkin ve halsiz düsen kaplumbagalari su dökerek serinletti. Ardindan Ömer Salman ve Mustafa Acar, kaplumbagalara su verdikten sonra tekrar dogal yasam alanina saldi.

Cide Belediyesi’nde temizlik görevlisi olarak çalistigini söyleyen Ömer Salman ve Mustafa Acar, “Üç gündür Cide’de çöp konteynirlarindan kaplumbaga çikiyor. Bunlari çöpe kim atiyorsa bulunarak cezalandirilmasini istiyoruz. Az önceki çöpte iki tane kaplumbaga çikti. Nasil bir insanliktir bu. Hayvan sicaktan yanmis ve susuz kalmis. Üç gündür çöpten kaplumbaga topluyoruz. Yaziktir günahtir” dediler.

Üç gün içerisinde 5 kaplumbagayi çöp konteynerinden çikarttigini söyleyen Salman ve Acar, “Dikkatimiz sayesinde çöpe atilan bu kaplumbagalar ölmekten kurtuldu. Farkina varmasaydik çöp içinde ölüp gideceklerdi. Sorumlularin bulunup cezalandirilmasini istiyoruz” diye konustular.
Kaynak: İHA