Çocuklar, Bayram Coskusunu Adak Gelenegiyle Erken Yasadi

Bursa’da 700 yillik mazisi ve kerpiç evleriyle görenleri kendine hayran birakan Keles Ilçesi’ne bagli Gelemiç Köyü, arife günlerine özgü adak gelenegiyle Kurban Bayrami coskusuna erken basladi.

Çocuklar, Bayram Coskusunu Adak Gelenegiyle Erken Yasadi
Yüzlerce yillik geçmise sahip adak gelenegi için köy meydaninda bir araya gelen çocuklar, ellerindeki poset ve kutularla kapi kapi dolasarak kek, çikolata, pasta, seker gibi hediyeleri alarak bayram sevincini erken yasadi. Kerpiç evleri ve dar sokaklariyla büyüleyici bir görünüme sahip Gelemiç Köyü’nde yasatilmaya çalisilan adak gelenegiyle çocuklara birlik, beraberlik ve dayanisma ruhunun asilanmasi hedefleniyor.

Adak gelenegini gelecek nesillere kültür mirasi olarak birakmak istediklerini belirten Gelemiç Köyü Muhtari Kadir Kaya, köy sakinleri olarak kültürel degerlere sahip çikmayi çok önemsediklerini söyledi.

Kaya, "700 yillik bir geçmise sahip köyümüzde adak gelenegi adini verdigimiz etkinligimizi arife günlerinde gerçeklestiriyoruz. Köyümüz meydaninda sabahin ilk saatlerinden itibaren bir araya gelen çocuklar, adagin dagitildigi mahallelere bir an önce varabilmek için kosarak gider. Köy sakinlerimiz tarafindan büyük bir mutluluk ve sevgiyle karsilanan çocuklara seker, çikolata ve kek dagitilir. Bayram öncesi çocuklari sevindirmek ve dayanisma ruhunu asilamak yapilan adak toplama gelenegimizi bugüne kadar devam ettirdik. Insallah bundan sonra da devam ettirecegiz" diye konustu.

Kaynak: İHA