Baskan Sadi Özdemir Açiklamasi 'Engelleri Birliktelikle Asacagiz'

Birlik ve beraberlikle her türlü sorunun üstesinden gelineceginin mesajini veren Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, "Kamunun yararina çalismamizin önünde hiçbir sey engel olamayacaktir" dedi.

Baskan Sadi Özdemir Açiklamasi 'Engelleri Birliktelikle Asacagiz'
Arife günü düzenlenen bayramlasma törenine katilan Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, "Uzun zamandir görmedigimiz kalabaliklarla birlikteyiz. Iktidar olmak biraz da böyle bir sey. Iktidar olmanin, yönetmenin duygusu, kendi arkadaslarinin ve yoldaslarinin karar verme süreçlerinde yer almanin duygusu bambaska bir sey. Artik sorunlara çok daha hizli çözümler üretiyoruz. Bu sayede sorunlara daha hizli çözümler üretebiliyor, vatandaslarimiza daha kolay erisebiliyor, dayanisma içerisinde meseleleri çözmeye çalisiyoruz” dedi.

Yereldeki basarinin geneli etkileyeceginin iktidarin da farkinda olduguna dikkat çeken Sadi Özdemir, “Iste tam da bu yüzden, bizim basarili olmamamiz için ellerinden geleni yapiyorlar. ‘Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ adi altinda yayinladiklari "bir sey yapmayin genelgesi" ile belediyelerin elini kolunu baglamaya çalisiyorlar. Eleman almayin, ihale yapmayin, is yapmayin, konser yapmayin, tiyatro yapmayin gibi akla hayale gelmeyecek kurallarla bizi engellemeye çalisiyorlar. Aslinda planlari çok açik: "3 yil boyunca hiçbir sey yapmayin, 3 yil sonra seçim zamani geldiginde de zaten hiçbir sey yapamazsiniz. Böylece biz de rahat rahat isimize bakariz" diye düsünüyorlar. Ama bilmiyorlar ki, sosyal demokratlar bu tür engelleri asmayi çok iyi bilir. Bizim yoldaslarimiz 12 Eylül zindanlarini asmis, önlerine konulan her türlü engeli bertaraf etmislerdir. Biz de ayni sekilde, bu engelleri asacagiz” diye konustu.

Bu zorlu sartlara ragmen birçok açilis ve sosyal projeyi hayata geçirdiklerini, geçirmeye de devam edeceklerini altini çizen Baskan Sadi Özdemir, hiçbir engelin iyi seyler yapmalarinin önüne geçemeyecegini vurguladi. Nilüfer’in sosyal projeleriyle, kültürüyle, sanatiyla ve sehircilik anlayisiyla Türkiye’yi asmis bir marka kent oldugunu dile getiren Sadi Özdemir, Nilüfer’in risk altinda oldugu uyarisinda bulundu. Ilçede yasanan sorunlari göç yogunlugu, sanayinin belirli bölgelerde yogunlasmasi, tarim alanlarda kaçak yapilasmanin armasi ve kirsala dogru kontrolsüz yapilasmanin yayilmasi olarak siralayan Baskan Özdemir, “Yesile, dogaya, kültüre, sanata, sehre karsi çok büyük saldirilar var. Iste bu yüzden, hep birlikte, el ele, omuz omuza vererek, dayanisma içerisinde bu saldirilari durduracagiz. Buradan herkese açikça söylüyoruz: Biz bu tarim alanlarina bir tek çivi çaktirmayacagiz. Çakilan çivileri de atacagiz. Çünkü 20-30 sene sonra yan sanayide ürettigimiz saclari yiyemeyecegiz. Bize yine domates lazim, tahil lazim, fasulye lazim. Hasanaga enginari bizim çocuklarimiza da lazim. O yüzden tarimi ve tarim alanlarimizi korumaya kararlilikla devam edecegiz” diye konustu.

Ilçedeki kentsel dönüsüm nedeniyle yasanan sorunlara da deginen Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, “Adeta obezlesmis yapilasmalar mevcut. Bunlarin getirdigi büyük sorunlar var. Yesil alan, sosyal donati alani azaltmalari, yasam standardini düsüren yapilasma olusmus durumda. Buna yönelik, bu yapilari yapmaya çalisan arkadaslarimiz bunun bedellerini ödeyecek ama bir sekilde bunu çözmek zorundayiz. Çünkü, orada birtakim yapilar var ve bu yapilardan satin almis insanlar var. Bu yapilari yapmaya çalisanlar bunun bedelini ödeyecekler. Ancak bir yandan da bu sorunu çözmek zorundayiz. Bizim hiç kimseyi düsünmek zorunda olmadigimiz dogru. Ne o yapiyi yapani ne de o yapiya izin vereni de ama oradan konut satin almis vatandasimizin da magdur olmasina göz yumamayiz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA