Baskan Büyükkiliç, Mimarsinan Kurban Pazari'ni Ziyaret Etti

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç; Kurban Bayrami öncesinde kurulan ve kurbanlik satisi gerçeklestiren kurban pazarini ziyaret ederek hayirli ve bereketli isler temennisinde bulundu. Büyükkiliç, Mimarsinan Kurban Pazari’nda pazarlik da yaparak satislar ve kurbanliklar hakkinda bilgiler aldi.

Baskan Büyükkiliç, Mimarsinan Kurban Pazari'ni Ziyaret Etti
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu ile birlikte Mimarsinan Kurban Pazari ziyaretinde bulunarak kurbanliklari inceledi, bilgi aldi, bereketli isler diledi. Büyükkiliç, burada yaptigi açiklamada Kurban Bayrami’nda vatandaslardan ricada bulunarak, kurban atiklarini belirlenen yerler disindaki alanlara birakmamalarini istedi. Mimarsinan Kurban Pazari’nda yaptigi açiklamada hizmetleri için Baskan Palancioglu ve ekibine tesekkür eden Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, “Burada bir hizmet veriliyor. Tabi ikinci senesi bu bölgede. Elbette eksiklerimiz var bunlar da zaman içerisinde giderilecek ama her zamanki Müslüman Türk evladinin bir yaklasimi ve anlayisi içerisinde buradaki kurban satan dostlarimiz hep iyi niyetli yaklasarak tesekkür etmesini de biliyor. Verilen hizmetleri takdir ediyor. Ayrica degerli baskanimizin vurguladigi gibi beklentilerinin oldugunu da ifade ediyorlar. Bizim amacimiz disiplinize etmek, saglikli bir sekilde bu hizmetleri vermek. Gerek Melikgazi’mizde, gerek Kocasinan’imiz da ya da diger ilçelerimizde Kurban Bayrami’ni bayramin ruhuna yakisir bir ibadet anlayisi içerisinde yapmak” diye konustu.

Saglik ve kesime uygunluk bakimindan uygun kurbanliklarin seçilmesi noktasinda kurban pazarlarinda veteriner hizmetleri verdiklerini hatirlatan Büyükkiliç, sunlari aktardi;

“Aldatan bizden degildir diyor. Eger hayvanlarla ilgili saglik açisindan bir sikintisi vesairesi varsa ona da dikkat etmemiz lazim. Aldatan olmamamiz lazim. Bu manada da veteriner hekimlerimiz gerekli kontrollerini yapiyorlar, o yönde de yardimci oluyor. Kesim günü de yine veterinerlerimiz ayni sekilde buralarda gerekli hizmetleri verecek ve sagliksiz hayvanlarla ilgili önlemler alacak. Bizim istirhamimiz, mümkünse belediyelerimizin göstermis oldugu yerlerde kesimlerin yapilmasi, özellikle de atiklarin rast gele yerlere atilmamasi, saglik açisindan oradan parazite vesaireye firsat vermeyecek, sokak hayvanlarinin olur ya oradan yemek suretiyle baska türlü yanlislara veya hastaliklara sebep olmamak adina özellikle hava da çok sicak bu günlerde, bayram süresince de öyle olacaga benziyor. O zaman yapilacak sey rasgele atiklari atmamak ve onlarin kokmasini ya da yanlis sekilde yerlerde kalmasina firsat vermemek. Zaten belediyelerimiz gerekli hizmetleri torbalarini dagitarak, aninda ilgili yerden atiklarla ilgili gösterilen yerlerden atiklari almak suretiyle bir sikinti olmasini engellemeye çalisiyor. Bu manada da ben ekibimize, tüm baskalarimiza tesekkür ediyorum. Bizleri bagrina basan, kucaklayan esnafimiza da ayrica tesekkür ediyoruz. Onlar basimizin taci, dua kaynagimiz.”

Toplum Destekli Polislik görevlilerinin dolandiricilara karsi vatandaslari bilgilendirdigi ve brosür dagitimi yaptigi çalismalari hakkinda da bilgiler alan Büyükkiliç, “Onlar var ki iyi ki bizler bu güvenli ortamda isimizi görüyoruz, hayatimizi sürdürüyoruz. Devlet olmazsa olmazimiz. Ay yildizli Türk bayragimiz, vatanimiz, milletimiz, devletimiz. Terör adam seçmez, silah adam seçmez. Kime denk gelirse Allah korusun. Isiniz gücünüz rast gelsin” temennisinde bulundu. Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu ise; “Su anda Mimarsinan’da kurban pazari olarak kullandigimiz 100 bin metrekarelik alandayiz. Toplam 220 civarinda burada satis yapan esnafimiz var. Kayseri’nin ve çevre illerin köylerinden geliyorlar” diyerek, gelecek seneye burada gerekli iyilestirmeleri yapacaklarini dile getirdi.
Kaynak: İHA