Aksaray Belediyesi Kurban Bayrami Öncesi Ilaçlama Çalismalarini Artirdi

Aksaray Belediyesi, sehir genelinde rutin olarak yürüttügü sinek, sivrisinek, larva ve haserelere karsi mücadele çalismalarini Kurban Bayrami nedeniyle artirdi. Havalarin isinmasiyla birlikte haserelere karsi baslatilan mücadele çalismalari yogunlastirildi.

Aksaray Belediyesi Kurban Bayrami Öncesi Ilaçlama Çalismalarini Artirdi
Aksaray Belediyesi ekiplerince yürütülen ilaçlama çalismalari, 6 araç üstü ve 12 mobil ekip tarafindan gerçeklestiriliyor. Bu ekipler, sehir merkezinin yani sira 48 mahalleyi belirli periyodik araliklarla hafta boyunca iki kez olmak üzere düzenli olarak ilaçliyor. Ilaçlama sürecinde, Saglik Bakanligi tarafindan onaylanmis, doganin dengesini bozmayacak ve insan sagligina zarar vermeyecek biyosidal ürünler kullaniliyor. Bu sayede çevre ve insan sagliginin korunmasi ön planda tutuluyor. Aksaray Belediyesi ekipleri, araç üstü ekipmanlarla her gün 18.30 ila 22.00 saatleri arasinda sokak ilaçlamasi gerçeklestiriyor. Ayrica, vektör ve haserelerin üremesine elverisli hale gelen dere, kanal gibi su birikintilerinde larvalara karsi da önleyici tedbirler aliniyor. Ekipler, diger yandan oyun parklari ve dinlenme alanlarinda sivrisinek mücadelesi ile birlikte sehir içi mazgallarda kemirgenlere karsi yilin belirli dönemlerinde etkin bir mücadele yürütüyor.

Vatandaslarin da ilaçlama hizmeti taleplerini iletmek için Aksaray Belediyesi’nin 444 55 68 nolu çagri merkezi numarasi veya 0552 888 68 68 numarali Whatsapp iletisim hattini kullanabilecekleri bildirildi.

Aksaray Belediyesinin sinek ve haserelere karsi yürüttügü kapsamli mücadelede belediye ekipleri halk sagligina zararli haserelerin çogalmamasi için vatandaslari da duyarli olmaya davet etti. Belediye ekipleri özellikle Kurban Bayrami haftasinda çöplerin ve kurban atiklarinin bilinçsiz bir sekilde atilmamasi için uyarida bulundu.

Belediye Baskani Evren Dinçer, sehir genelinde insan ve çevre sagligini tehdit eden haserelere karsi mücadelenin kararlilikla sürdügünü belirtti.

Belediye Baskani Dinçer, ilaçlama sürecinde dogaya zarar vermeden etkin bir mücadele sergilendigini vurguladi.
Kaynak: İHA