Vali Ünlü'den Dolu Zararina Maruz Kalan Çiftçileri Dinledi

Ziyaret ve inceleme programi kapsaminda Alasehir ilçesine giden Vali Enver Ünlü, önceki günlerde meydana gelen firtina ve dolu yagisi nedeniyle tarim ürünleri zarar gören Killik Mahallesini ziyaret ederek, vatandaslarin istek ve taleplerini dinledi.

Vali Ünlü'den Dolu Zararina Maruz Kalan Çiftçileri Dinledi
Bir dizi ziyaret ve inceleme programi kapsaminda Alasehir ilçesine giden Vali Enver Ünlü, ilçede çesitli temaslarda bulunup, projeler ve sorunlar hakkinda bilgi alarak incelemelerde bulundu. Vali Enver Ünlü, Alasehir ziyaretine ilk olarak Alasehir Kaymakamligi’ni ziyaret ederek basladi.

Alasehir Kaymakami Alper Faruk Güngör ve ilçe protokolü tarafindan karsilanan Vali Ünlü, ilçenin genel durumu ve ihtiyaçlari hakkinda bilgi aldi. Ilçedeki çalismalar, yatirimlar ve projeler hakkinda Vali Ünlü’ye bilgi veren Kaymakam Güngör, ilçenin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile tarimi hakkinda Vali Ünlü’ye bilgi verdi.

Vali Ünlü, Alasehir Kaymakamligi ziyaretinde kaymakamlik binasinda yer alan Kanser Erken Teshis, Tarama ve Egitim Merkezi (KETEM) ve Aile Sagligi Merkezini ziyaret etti. Merkezde çalisan doktor ve saglik çalisanlari ile sohbet eden Vali Ünlü, tedavi için gelen hastalara acil sifalar diledi.

Alasehir Belediyesine ziyaret

Vali Enver Ünlü daha sonra Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu’nu ziyaret etti. Baskan Öküzcüoglu, belediyenin faaliyetleri ve projeleri hakkinda Vali Ünlü’ye bilgi verdi. Belediye ziyareti sonrasi esnafi ziyaret eden Vali Ünlü, esnafla sohbet ederek hayirli isler diledi.

Vali Enver Ünlü, Alasehir ilçesi ziyaretinde Gençlik Merkezi ve Yari Olimpik Yüzme Havuzu insaat alaninda incelemelerde bulunarak çalismalarda gelinen son durum hakkinda yetkililerden bilgi aldi.

Vali Enver Ünlü, Alasehir ilçesi Yesilyurt Mahallesi’nde yapilan jandarma karakol komutanligi açilisina katildi.

Açilis töreninde konusan Vali Ünlü, karakolun erken güvenlik saglamada çok büyük katki saglayacagini ifade ederek, “Vatandaslarimiz sadece sikayetleri oldugunda degil her zaman buraya gelebilirler. Vatandaslarimizin herhangi bir süpheli olayda duyarli olmalari ve emniyet güçlerine süpheli gördükleri durumlari haber vermeleri bizler için önem arz ediyor” dedi.

Vali Ünlü, açilis sonrasi karakolu gezerek yapilan çalismalar hakkinda yetkililerden bilgi aldi.

Daha sonra Yesilyurt Mahallesini ziyaret ederek, mahalle sakinleri ile bir araya gelen Vali Ünlü, vatandaslarin istek ve taleplerini dinleyerek, “Bugün Yesilyurt mahallemizde ihtiyacini hissettigimiz karakol komutanligimizin açilisini yaptik. Burasi büyük ve hareketli bir mahalle. Karakolumuz mahallemizin güvenligi için hizmet verecek. Ayrica hali saha ve okullarimiza yatimlarimiz var. Devletimizin imkanlarini en verimli sekilde kullanarak vatandaslarimizin refahi için çalismaya devam edecegiz.” dedi.

Konusmasinda kentte meydana gelen orman yanginlarina deginen Vali Ünlü, “Son zamanlarda hava sicakliklari mevsim normallerinin üzerinde. Bu havalarda mümkün oldukça disarida bulunmayin. Yaslilarimiz, çocuklarimiz, tansiyon hastasi, kalp hastasi olanlar, böbrek hastasi olanlar lütfen bu havalarda disari çikmasin. Ilimizde bazi bölgelerde çikan yanginlar hepimizi korkuttu. Ormanlarimiz ve bitki örtümüz bizler için degerli. Yangina sebebiyet verecek durumlardan uzak durmamiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.

Dolu magduru çiftçileri dinledi

Vali Ünlü, önceki günlerde meydana gelen firtina ve dolu yagisi nedeniyle tarim ürünleri zarar gören Killik Mahallesini ziyaret ederek, vatandaslarin istek ve taleplerini dinledi. Vali Ünlü, “Çiftçilerimizin hasar tespit çalismalarina baslandi. Hem bankalara olan borçlarinizin ertelenmesi hem de TARSIM’den alacaginiz ödemelerin çabuklastirilmasi noktasinda bizzat talimat verildi.

Devletimiz elinden gelen her türlü destegi sizlere verecek. Bundan süpheniz olmasin. Her türlü talebinizi, ihtiyacinizi, sikintinizi bizlere ilettiginizde elimizden geldigince çare bulmaya, çözüm üretmeye haziriz. Birlik, beraberlik içerisinde karsilikli anlayis içerisinde bütün sorunlarimizi birlikte, el ele çözme noktasinda ümitliyim. Biz büyük milletiz, büyük bir devletiz, güçlü bir devletiz. Bizim milletimiz, çaliskan bir millettir. Bu tür sikintilara karsi, gögüs germesini bilen, millettir. Insallah bunlarin da üstesinden geliriz” seklinde konustu.

Vatandaslar dolu yagisi sebebiyle tarim ürünlerinde meydana gelen hasar hakkinda Vali Ünlü’ye bilgi vererek taleplerini iletti.

Sehit Piyade Onbasi Evren Kara’nin ailesine ziyaret

Vali Enver Ünlü Alasehir ilçesini ziyaretinde Sehit Piyade Onbasi Evren Kara’nin ailesini ziyaret etti. Sehit Piyade Onbasi Evren Kara’nin ailesi ile yakindan ilgilenip sohbet eden Vali Ünlü, “Sehidimizin hatirasini yasatmak için her zaman ailelerimizin yanindayiz. Sehitlerimizin emanetlerine sahip çikmak, onlarin ugruna canlarini verdikleri degerleri yasatmak bizler için en büyük vazifedir” dedi.

Vali Ünlü daha sonra, Sehit Topçu Uzman Çavus Hüdaverdi Özkan’in ailesine ziyarette bulundu. Sehidimizin ailesine sabir ve metanet dileyen Vali Ünlü, “Sehidimizin hatirasini yasatmak ve onun ugruna canini verdigi degerleri korumak bizim görevimiz. Sehitlerimizin emanetleri bizler için kutsaldir.” diye konustu.

Kaynak: İHA