Vali Çelik Açiklamasi 'Verimli Bir Egitim Yilini Geride Biraktik'

Hakkari Valisi Belediye Baskan Vekili Ali Çelik, 453 okulda 68 bin 808 ögrencinin bugün itibariyle karne aldigini belirterek, “Verimli bir egitim yilini geride biraktik” dedi.

Vali Çelik Açiklamasi 'Verimli Bir Egitim Yilini Geride Biraktik'
Vali Ali Çelik; Vali Yardimcisi Furkan Berber ve Il Müdürü Nurettin Yilmaz ile birlikte, Vali Idris Akbiyik Ilk ve Ortaokulunda düzenlenen yilsonu karne dagitim törenine katilarak ögrencilerin sevinçlerine ortak oldu. Törenin yapilacagi okula gelisinde ögrenciler tarafindan çiçeklerle karsilanan Vali Çelik, ögrencilere tavsiyelerde bulunarak kitap okumalari ve tatillerini yaz kurslarinda degerlendirip spor gibi sosyal faaliyetlerde bulunarak önümüzdeki egitim ögretim yilina dinlenmis olarak baslamalarini istedi. Il genelinde 453 okulda 68 bin 808 ögrencinin karne aldigini ve 4 bin 685 ögretmenin bugün itibariyle tatile girdigini dile getiren Vali Çelik, “Sevgili yavrularimizin, onlari yetistiren anne-baba ve ögretmenlerimizin, sene sonu karne heyecanini paylasiyorum. Karneler, sadece bir gözden geçirme, ne halde oldugumuzu görme belgesidir, isin sonucu degildir. Eksiklikler mutlaka kapatilir. Asil olan, iyi birer insan olmaktir” dedi.

Egitim alaninda Hakkari’deki gelismeleri de aktaran Vali Çelik, “Yil içerisinde kayiplarimiz da oldu. Üç ögretmenimizi kaybettik. Kendilerine Allah’tan rahmet, ailelerine ve egitim camiamiza tekrardan bassagligi diliyorum. Erasmus ve e-Tivining basta olmak üzere bilimsel proje yarismalarinda ve Avrupa’ya akreditasyon konusunda yil içerisinde çok yüksek bir basari ve katilim gerçeklestirildi.

Özellikle okul sporlarinda, altini çizerek ve büyük bir mutlulukla ifade edeyim ki Türkiye birincileri, Hakkari’mizden çikti ve çikmaya devam ediyor. Tarihi birikimi, derinligi, kadim medeniyet anlayisi, dogasi ve buna bagli dinamikleriyle Hakkari’miz, birçok alanda çok daha ötesini elde edebilecek bir potansiyeli içerisinde barindiriyor. Çocuklarimizin her birinin içerisinde, ayri bir cevher var. Nitekim, ögrencilerimizin sportif alandaki basarilarindan da bunu görebiliyoruz. Bu evlatlarimizi kesfedip itinayla egiten egitmenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Yapilan konusmanin ardindan Vali Çelik, ögrencilere karnelerini vererek iyi tatiller dileginde bulundu.
Kaynak: İHA