Osmaniye'de Kadinlarin El Emegi Göz Nuru Ürünleri Sergilendi

Osmaniye Belediyesi Sanat ve Mesleki Egitim Merkezi (OBEM) tarafindan yilsonu sergisi açildi. Sergide Kahramanmaras merkezli 6 Subat depreminde hayatini kaybeden kurs hocalari unutulmadi.

Osmaniye'de Kadinlarin El Emegi Göz Nuru Ürünleri Sergilendi


Osmaniye Belediyesi ve Yahya Mazlum Halk Egitim Merkezi Müdürlügü isbirliginde kadinlarin meslek edinmesi ve ev ekonomilerine katki saglamalari amaçli hizmet veren OBEM’in kursiyerleri tarafindan üretilen eserler bir arada topladi. Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi bahçesinde açilan sergide el emegi göz nuru ürünler stantlarda yerini alarak vatandaslarin begenisine sunuldu. Sergide Kahramanmaras merkezli 6 Subat depreminde hayatini kaybeden kurs hocalari Hande Nur Bakir ve Kaan Bahadir Hurma adina köse açildi.

Açilan kurslarda amaçlarinin ev hanimlarina meslek edinmesini saglamak oldugunu söyleyen Osmaniye Belediyesi Sanat ve Mesleki Egitim Merkezi’nin Yöneticisi Murat Tiras, "Biz kurslarimizda ev hanimlarina yönelik, çocuklara yönelik onlara hobi, meslek edindirmeyi amaçliyoruz. 6 Subat depremlerinde maalesef 2 kurs ögretmenimizi Hande Nur Bakir ve Kaan Bahadir Hurma hocalarimizi kaybettik. Bu sergide de öncelikle onlari anmak istedik. Kurslarimizda genel olarak giyim, el sanatlari, müzik, resim, ana bahsisler adi altinda sosyal ve kültür etkinlikleri kurs merkezlerine devam ettirmek amaçliyoruz. Osmaniye’deki ev hanimlarimizi kurslarimiza katilimlarini bekliyoruz" diye konustu.



Kadinlarin aile bütçesine katki saglamalari ve hobi edinmesi için kurslara beklediklerini söyleyen Usta Ögretici Hürü Dadas, "Halk egitimi OBEM isbirliginde düzenlenmis olan kurslarda egitim veriyoruz. Geleneksel el sanatlarini yasatmaya çalisiyoruz. Kadinlarin aile bütçesine katki saglamalari için hem hobi olarak, evde bos vakit geçirmektense böyle bir seylerle ugrasip, büyük kilimler dokunmaktansa elimizde hediyelik esya olarak maskotlar, kemerler, çantalar yapmaya çalisiyoruz. Kadinlarimizin kurslara katilmalarini istiyorum. Katilsinlar, güzel vakit geçirsinler istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA