Manisa CBÜ Tip Fakültesinde Mezuniyet Coskusu

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tip Fakültesi 24. Dönem Mezuniyet Töreni büyük bir coskuyla gerçeklestirildi. 200 ögrencinin mezuniyet heyecanina Manisa Valisi Enver Ünlü esi Sema Ünlü ile birlikte ortak oldu.

Manisa CBÜ Tip Fakültesinde Mezuniyet Coskusu
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tip Fakültesi 24. Dönem Mezuniyet Töreni Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

200 ögrencinin mezun oldugu törene Manisa Valisi Enver Ünlü ve Esi Sema Ünlü’nün yani sira Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Zafer Tombul, Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas, akademisyenler, mezun olan ögrenciler ve aileleri katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören, Tip Fakültesi 2023-2024 egitim-ögretim yili mezunlari adina dönem birincisi olan ögrencinin konusmasiyla devam etti.

Programda bir konusma yapan Vali Enver Ünlü, mezun olan ögrencileri tebrik ederek, “Egitim hayatiniz süresince okul, egitimin zorlugu ve sehirle ilgili sikayetleriniz olsa da eminim ki bugün yasadiginiz sevinçle birlikte hepinizde okulunuzdan, sehirden, arkadaslarinizdan ayriliyor olmanin, iyisiyle-kötüsüyle bir dönemi kapatiyor olmanin hüznü de vardir. Çünkü üniversite, hayatimizda önemli bir dönüm noktasidir. Bu süreçte edindigimiz bilgiler, bize yeni ufuklar açar ve hayata dair yeni vizyonlar kazandirir. Bizler, ülkemizi yarinlara tasiyacak sizin gibi piril piril gençleri, sehrimizde misafir etmekten dolayi büyük mutluluk ve onur duyduk.” dedi.

Ögrencilere hitap eden Vali Ünlü, “Ay yildizli sanli bayragimiz sizlerin sayesinde daima gönderde dalgalanacaktir. Çünkü sizler, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeyi emanet ettigi tarihi bir tecrübenin yilmaz bekçilerisiniz. Ülkemize ve gelecegimize güven duyun. Türkiye, emin adimlarla güzel ufuklara dogru ilerliyor ve bu ilerleyiste sizlerin de önemli katkisi olacaktir. Kendimize ve ülkemize olan güvenimizle, hangi meslegi yaparsak yapalim, her daima basarili olacagimiza, güzel ülkemizin gelismesine ve kalkinmasina katki saglayacagimiza eminim. Bugün bu okulun kapisindan birer doktor olarak çikiyor olacaksiniz. Gözlerinize bakinca içinizde ki meslek askini görmemek mümkün degil. Bu askla, bu güzel vatanin her karisinda yüce milletimize en iyi sekilde hizmet edeceginizden hiç süphemiz yok. Sizlere güveniyoruz. Mezuniyetiniz ve yeni hayatiniz hayirli olsun. Yolunuz ve bahtiniz açik olsun.” seklinde konustu.

Tören mezun olan 200 ögrencinin hep bir agizdan Hipokrat Yemini etmeleri ve mezuniyet belgelerini almalari ile sona erdi.
Kaynak: İHA