Karnelerini Alan Ögrenciler, Filistin'de Ölen Çocuklar Için Gökyüzüne Balon Birakti

Büyüksehir Belediyesi Ordu Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri, karnelerini Filistin’deki çocuklar için aldi. Ögrenciler, Filistin’deki çocuklar için gökyüzüne balon birakti.

Karnelerini Alan Ögrenciler, Filistin'de Ölen Çocuklar Için Gökyüzüne Balon Birakti
11 Eylül 2023’te baslayan 2023-2024 egitim-ögretim yili, bugün karne dagitimi ile sona erdi. Ordu’da Ordu 569 Okulda, 135 bin 66 ögrenci karne aldi. Büyüksehir Belediyesi Ordu Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri de karnelerini Filistin’deki çocuklar için aldi. Ögrenciler, Filistin’deki akranlarinin karne alamamalarina dikkat amaciyla gökyüzüne özgürlük balonlari birakti. Kur’an-i Kerim tilaveti ile siirlerin okundugu programda Filistin’in direnisin sembollerinden olan ‘Dabke’ dansi, çocuklar tarafindan yapildi.

Okulun matematik ögretmeni Sakir Güney, Israil’in Filistin zulmüne karsi çesitli etkinlikler yaptiklarini, ögrencilerin bu noktada ciddi bir destek sagladigini söyledi.

Karne günü dolayisiyla böyle bir etkinlik yapmak istediklerini belirten Güney, “Filistin’deki sehit olan çocuklar için gökyüzüne balon birakarak, en azindan gökyüzünde onlari temsil etmek için balon biraktik. Filistin’in milli dansini da yaparak etkinligi tamamladik. Bu savastan farkli bir durum, suçu olmayan masumlarin ölmesi, bize savas olmadigini gösterdi. Biz da ögrencilerimize bu farkindaligini hissettirmek için bu tür etkinlikleri düzenliyoruz” diye konustu.

Okulun ögrencilerinden Hatice Seyda Burhan, “Filistin’de 37 binden fazla insan öldü ve Israil bu katliama halen devam ediyor. Biz bu duruma müdahale edemiyoruz ama yine de onlari temsil etmek istedik ve onlar için karnemizi aldik. Filistin’deki çocuklar okula gidemiyor, bizler gibi eglenemiyor. Umarim soykirim biran önce biter ve onlar da normal bir sekilde yasamaya devam ederler” ifadelerine yer verdi.

Furkan Bulut isimli ögrenci ise yapilan etkinligin anlamli ve güzel oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA