Eski ÖSYM Baskani Demir'in 'Silahli Terör Örgütüne Üye Olmak' Suçundan Beraatina Itiraz Edildi

Eski ÖSYM Baskani Ali Demir hakkinda, ’FETÖ/PDY silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan yargilandigi dosyada mahkemece verilen beraat kararina Ankara Cumhuriyet Bassavciligi itiraz etti.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, eski ÖSYM Baskani Ali Demir hakkinda, ’FETÖ üyeligi’ suçundan verilen beraat kararina itiraz etti. Bassavciligin Bölge Adliye Mahkemesi’ne ilettigi dilekçesinde Ankara 2’nci Agir Ceza Mahkemesi’nin beraat kararinin kanuna aykiri oldugu belirtildi. Dilekçede, Demir’in FETÖ/PDY silahli terör örgütü ile irtibatli ve iltisakli olduguna dair bilgi içeren ihbar tutanagi, kolluk arastirma tutanagi, yine örgütle irtibatina iliskin tespit içeren arastirma tutanaklarina dikkat çekildi. ÖSYM Bilgi Güvenligi ve Yönetimi Daire Baskanligi’nda bilisim personeli olarak görev yapan taniklarin ve FETÖ/PDY’nin ÖSYM baskanligindaki yapilanmasina dair birbirleri ile tutarli beyanlari ve müsteki dilekçelerinde yer alan kuvvetli süpheler ve deliller olduguna dikkat çekildi.

Kararin bozulmasi talep edildi

Dilekçede, "Sanigin müspet suçtan cezalandirilmasina karar verilmesi gerekirken verilen beraat karari kanuna aykiri" denilerek, kararin bozulmasi talep edildi.
Kaynak: İHA