Dünyanin En Kaliteli Balini Elde Edebilmek Için Yogun Çaba Sarf Ediyorlar

Batman’in Sason ilçesinde devlet destegiyle baslatilan ’örnek ilçe, örnek ürün’ projesi dahilinde bal üreticileri ile devlet yetkilileri el ele vererek dünyanin en kaliteli balini elde edebilmek için çalismalar baslatti.

Dünyanin En Kaliteli Balini Elde Edebilmek Için Yogun Çaba Sarf Ediyorlar
Sason ilçesine bagli 3 bin rakimli Mereto Dagi ile Cöbet yaylasi gibi zengin bitki ve çiçek türlerinin yogun bulundugu yüksek kesimlerde geleneksel kara kovanlar ve fenni kovanlarin yaninda izolasyon malzemesi olarak alüminyum foliyo, keçe ve yün gibi farkli maddeler kullanilarak özel tasarlanan orijinal kovanlarda dünyanin en kaliteli balini elde edebilmek için yogun çaba sarf ediliyor. Proje dahilinde yüksek kesimlere çikan aricilar, alaninda uzman ekipler ve ilçedeki devlet yetkilileri tarafindan her türlü destek verilerek sik sik denetleniyor.

Aricilik yapan çiftçi Yahya Yasar, "3 bin rakamli Mereto Dagi eteklerindeyiz, hiç bir katki maddesi olmadan tamamen organik bal üretimi yapiyoruz. Bu bölgede yüzlerce çesit çiçek bulunuyor. Burada yüzlerce çiçek türünden organik bal elde ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA