2024 Turizm Sezonunda Müze Ve Ören Yerlerinin Ziyaret Saatleri Güncellendi

Kültür ve Turizm Bakanligina bagli müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri, 2024 yili turizm sezonu kapsaminda yeniden düzenlendi. Yeni uygulamaya göre, gece müzeciligi kapsaminda bazi müze ve ören yerleri ziyaretçilerini daha geç saatlere kadar agirlayacak.

Yapilan düzenlemelerle birlikte, Efes Ören Yeri 00.00’ye kadar, Aspendos, Patara, Side ve Hierapolis Ören yerleri ise 23.00’a kadar ziyarete açik olacak. Istanbul Havalimani Müzesi ve Galata Kulesi 23.00’ye kadar, Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Bodrum Sualti Arkeoloji Müzesi ise 22.00’a kadar ziyaret edilebilecek. Öte yandan, Perge, Phaselis, Olympos, Sagalassos, Laodikeia, Knidos, Zelve-Pasabaglari ören yerleri ile Antalya Müzesi, Istanbul Arkeoloji Müzesi, Kiz Kulesi, Türk ve Islam Eserleri Müzesi, Efes Müzesi ve Samsun Müzesi’nin ziyaret saatleri 21.00’a kadar uzatildi. Bunun yani sira birçok müze ve ören yerinin ziyaret saatleri de 19.00 ve 20.00’ye kadar uzatildi. Güncellenmis ziyaret saatlerine iliskin detayli liste, 15 Haziran 2024 tarihi itibariyla geçerli olacak. Bayram dönemine yönelik özel bir düzenleme de getirildi.

Normal sartlarda bayramin birinci günü öglene kadar kapali olan müze ve ören yerleri, Kurban Bayrami’nin birinci günü de ziyarete açik olacak. Ayrica, bayramin ikinci günü olan pazartesi günü de tüm müze ve ören yerleri ziyaretçilerini agirlayacak. Bu düzenleme ile müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri genisletilerek, ziyaretçilere daha fazla hizmet sunulmasi amaçlaniyor.

Ziyaretçilerin yogun ilgi gösterdigi müze ve ören yerlerinin yeni ziyaret saatleri, kültürel ve tarihi mirasin daha genis kitlelere ulasmasini saglayacak. Bu kapsamda, vatandaslar ve turistler, Türkiye’nin zengin kültürel mirasini daha uzun saatler boyunca kesfetme firsatina sahip olacak.
Kaynak: İHA