Yozgat'ta Yanginlara Karsi Ormanlar Gözetleniyor

Yozgat kent genelinde 170 bin hektar ormanlik alan, yanginlara karsi Orman Isletme Müdürlügü ekiplerince gözetleme kulelerinden izleniyor.

Yozgat'ta Yanginlara Karsi Ormanlar Gözetleniyor
Kent genelinde herhangi bir orman yanginlarina karsi tedbirler artirilirken il genelindeki yangin gözetleme kulelerinden ormanlik alanlar, ekipler tarafindan gözetleniyor. Orman Isletme Müdürlügü personelleri gözetleme esnasinda çikabilecek yanginlari, yanginin yeri ve dumanin seklini de belirterek merkeze bilgi aktariyor. Buradaki personellerin verdigi bilgiler isiginda sahadaki görevliler, yangina ilk müdahale çalismalarini planliyor ve buna göre personeller yönlendiriliyor.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, yaz mevsimi ile birlikte orman yanginlarinin öncelikli gündemleri arasinda oldugunu belirterek, Orman Isletme Müdürlügü personellerinin kent genelinde ormanlarda gözetleme esnasinda çikabilecek yanginlara karsi duyarli oldugunu söyledi.



Vali Özkan, “Bütün kurumlarimiz orman yanginlarina yönelik tedbirlerini imkanlari dogrultusunda azami miktarda aldilar. Yanginlarda en çok karsilastigimiz konu insani kusurlar ve insandan kaynakli olaylardir. Insanlarimizdan istegimiz kararlarimizda da oldugu üzere ormanlik alanlarda kontrollü piknik alanlari hariç atesli piknik yapmamalari, aniz yakmaktan uzak durmalarini istiyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA