Sivil Jandarma Yolcu Olarak Bindigi Minibüste Soförü Affetmedi

Bolu-Mudurnu kara yolunda yolcu olarak minibüse binen sivil jandarma, yaptigi kontrolde sürücünün seyahat boyunca emniyet kemerini takmadigini ve cep telefonu ile konustugunu tespit etti. Hatali sürücüye 2 bin 196 lira cezai islem uygulandi.

Sivil Jandarma Yolcu Olarak Bindigi Minibüste Soförü Affetmedi
Bolu Il Jandarma Komutanligi ve Mudurnu Ilçe Jandarma ekipleri tarafindan Mudurnu-Bolu yolunda tasimacilik yapan otobüs ve minibüslere yönelik uygulama yapildi. Ekipler tarafindan yapilan denetimlerde sürücüler tek tek denetlendi. Sivil jandarma ekipleri, Mudurnu-Bolu yolunda tasimacilik yapan minibüs ve otobüslere binerek seyahat etti. Güzergah üzerinde seyreden Yunus Bayrak idaresindeki 14 ABR 711 plakali minibüse, sivil jandarma trafik personeli bindi. Yol boyunca jandarma personeli tarafindan gözlemlenen sürücü Yunus Bayrak’in emniyet kemerini takmadigi ve cep telefonu ile konustugu tespit edildi. Ekiplerin uygulama noktasinda durdugu minibüs sürücüsüne 2 bin 196 lira cezai islem uygulandi.

Uygulama noktasinda yolcularla konusan sivil jandarma personeli, "Ben Bolu Il Jandarma Komutanligi’nda görevliyim. Sizlerle birlikte yolculuk yaptim. Sizin yolculuk esnasinda emniyet kemeri takip takmadiginizi ve soförün emniyet kemeri takmadigini fark ettim emniyet kemeri takan yolcularimiza tesekkür ediyoruz. Biliyorsunuz ki otobüs kazalarinda emniyet kemeri takilmadiginda ölümler ve yaralanmalar trafik kazalarinda oluyor. Çok önemli sizde ayni sekilde sizde soförünüzün trafik ihlali yaptigini 112’ye bildirin emniyet kemeri hayat kurtarir. Soförünüz emniyet kemeri takmadigi için ve bazi kurallara uymadigi için islemleri yapacagiz" dedi.

IHA’ya konusan minibüs soförü Yunus Bayrak, "Evet emniyet kemerini takmadik, saglik olsun. Can güvenligi için önemli. Daha önceden takiyordum. Bugün muavin de yok araçta. In-bin olunca takmadim. Devamli takarim, yapacak bir sey yok görevli arkadaslari tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA